NHO kritisk til asylforslag om enslige mindreårige

Publisert: 10. februar 2016 kl 22.08
Oppdatert: 24. november 2021 kl 13.18
Midlertidig opphold for enslige mindreårige er ett av de 40 forslagene regjeringen har kommet med til innstramminger i asylpolitikken.

– En del av forslagene vil både påføre enkeltpersoner store lidelser og det norske samfunn store kostnader, sier Hero-direktør Tor Brekke.

Hero er en viktig aktør i det norske mottakssystemet. Brekke leder dessuten nettverket for asylmottak i NHO Service , en bransjesammenslutning som drifter over halvparten av alle asylmottak i Norge.

Han er kritisk til flere av innstrammingsforslagene, blant annet mer bruk av midlertidig opphold og strengere vilkår for familiegjenforening.

– Vi mener dette vil vanskeliggjøre integreringsarbeid og slå uheldig ut både for det norske samfunn og for den enkelte flyktning som ønsker å bli norsk, sier Brekke.

NHO Service frykter forslagene om underholdskrav og krav om fire års utdanning i Norge for asylsøkere og kvoteflyktninger betyr en ventetid på minst ti år for familiegjenforening. Det vil nærmest innebære at retten til familiegjenforening fjernes, anfører NHO.

 

Saken fortsetter under annonsen