Ny byråkrat-sjef for sykehusene

NHH-økonom tar over etter NHH-økonom

Publisert: 7. november 2016 kl 10.39
Oppdatert: 7. november 2016 kl 12.18

Sykehusene i Norge, gjennom spesialisthelsetjenesten, er organisert i fire regionale statseide foretak som har egne ledere og styrer. 

Men for at Helse- og omsorgsdepartementet skal ha kontrollen med hva de ansiktsløse byråkratene ute i foretakene driver med, har de en egen eieravdeling som skal sikre strategisk og operativ styring.

De jevnlige foretaksmøtene mellom helseminister Bent Høie og foretakene forberedes i denne avdelingen, og eventulle styringsmessige vedtak følges opp her.

I Eieravdelingen har NHH-økonomen Frode Myrvold sittet som øverste leder og med det vært en av helse-Norges mektigste siden 2010. 

Men nå er det en ny NHH-økonom som skal ta over.

Målfrid Bjærum er samfunnsøkonom ved NHH og har en cand. mag. fra UiB. Hun har en lang og tung karriere bak seg i toppbyråkratiet. 

Men det nok hennes siste verv som gjør henne ekstra interessant som leder for eieravdelingen. Det siste året har hun hatt permisjon fra jobben som assisterende departementsråd i Arbeids- og sosialdepartementet for å være sekretariatsleder for Kvinnsland-utvalget. 

LES MER: Kvinnsland-utvalgets mandat og sammensetning

Utvalget legger 1. desember fram en offentlig utredning om hvordan det statlige eierskapet til spesialisthelsetjenesten kan organiseres. 

Bjærum tiltrer 1. januar 2017

 

 

Saken fortsetter under annonsen
Målfrid Bjærum
søn 20.02.2022 23:47

Foto

Helse- og omsorgsdepartementet

Tok i 2009 over som ekspedisjonssjef i Innenriksavdelingen ved statsministerens kontor etter Hans Henrik Scheel, som i dag er Finansråd.

Hun har også vært underdirektør i Finansdepartementet, og nylig var hun departementsråd i Arbeidsdepartementet.

Bjærum har flere ganger vært på lister over landets mektigste. I 2013 satt hun i Holden-utvalget som så på systemet for lønnsdannelse i Norge.