Foto

NTB-scanpix. 

Lokale krefter i Venstre vil droppe Frp

Publisert: 15. mars 2016 kl 10.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Partileder Trine Skei Grande (bilde) har gjort det klart at hun heller går av enn å bidra til at Arbeiderpartiet kommer i regjering.

– Utaktisk, sier lederen i Trondheim Venstre, Stian M. Celius, til Klassekampen.

«Venstres retoriske linje der ledelsen fraskriver konsekvent et fremtidig samarbeid med Ap er en trist bekreftelse på at partiet ikke er modent nok for sin samfunnsrolle», skriver han på sin blogg.

– For meg har Frp aldri vært et ideelt parti å samarbeide med. Når Venstre likevel har greid å finne løsninger med dem, bør det også gå an å finne løsninger med Arbeiderpartiet. Det er utaktisk før valget å binde seg til et samarbeid med de blåblå, utdyper Celius overfor avisen.

Tilsvarende vurderinger gjør lederen i Bergen Venstre, Anders Skoglund. Hans mål ved kommende stortingsvalg er en borgerlig regjering der Frp ikke er med.

– Om det ikke går, må vi kunne sette oss ned og forhandle om et samarbeid med Arbeiderpartiet, sier Skoglund.

Fylkeslaget i Agder Venstre vedtok i helgen en uttalelse der det heter at «Norge kan ikke ha en regjering som er så sterkt preget av ytterliggående populistisk politikk som frontkolliderer med Venstres sosialliberale ideologi».

Saken fortsetter under annonsen

Fylkesleder Torunn Sandvand bekrefter at uttalelsen innebærer at Agder Venstre ikke utelukker et samarbeid med Ap etter valget.