Byrådsleder Raymond Johansen (t.h.) vil ha flere kjente profiler på valglistene, som for eksempel byrådskollega Geir Lippestad. 

Foto

NTB-scanpix.

Johansen vil ha flere kjente profiler på valglistene

Publisert: 1. august 2016 kl 12.29
Oppdatert: 1. august 2016 kl 12.29

Det er interne nominasjonsprosesser i partiene som bestemmer hvordan valglistene til Stortinget skal se ut. Antall lokallag som støtter en kandidat i fylkeslaget, sikrer vedkommende plass på stortingslisten, skriver Dagsavisen.

– Du kan på en måte blåse i folk og velgere hvis du greier å overbevise nok lokallag og noen fraksjoner, slik at du blir nominert. Det blir mer et spill. Det blir så introvert, sier Johansen.

– Det er folk som stiller høyt oppe på listene som ingen har hørt om, sier Johansen. Byrådslederen mener nominasjonsprosessene må åpnes opp for å øke den demokratiske legitimiteten, men han vedgår at han ikke vet hvordan.

– Det må være en kamp. Det må være der ute blant folk. Blant annet er det fylker i Ap som har rådgivende uravstemning blant medlemmene.

Johansen trekker fram byrådskollega Geir Lippestad som eksempel på en kjent profil som har gitt seg i kast med politikken.

– Tenk å få flere av denne typer profiler inn på stortingslistene også. Folk som kan sette dagsorden. Han har oppnådd noe, vært tydelig ideologisk, interessant, spennende. Folk lytter til hva han har å si

Saken fortsetter under annonsen