Foto

Wikimedia Commons

Har du en Windows-PC på jobben? Mye tyder på at du burde hatt en Apple Mac i stedet.

Publisert: 24. oktober 2016 kl 09.30
Oppdatert: 24. oktober 2016 kl 09.30

Etter at IBM gikk over til å la ansatte få macer til arbeidet sitt, har IKT-kostnadene gått kraftig ned.  Det melder Computerworld som var tilstede under en konferansen sist uke der IBM la ut om hvordan det er å administrere en datapark hovedsakelig bestående av Macer.

Ifølge IBM har de spart 535 dollar per maskin de siste fire årene. Det har overrasket mange siden Apples datamaskiner ofte har en mye høyere innkjøpspris enn Windows-maskiner.

Hovedgrunnen er at det er tre ganger dyrere å drifte  PCer med Windows – som oftere må oppdateres av IT-avdelingen i større organisasjoner, enn Macer, ifølge IBM.  Det er særlig dette vedlikeholdsarbeidet som bidrar til å gjøre Windows-PCer dyrere i drift.

– Vi må ut og oppdatere Mac-maskiner 104 ganger færre enn vi må med PCer, uttalte Fletcher Previn i IBM under konferansen.

Previn har tidligere uttalt at PC-brukere hos IBM oftere tilkaller brukerstøtte. Mens 5 prosent av IBMs Mac-brukere hadde behov for brukerstøtte i 2015, hadde 40 prosent av IBMs PC-brukere det samme.

IBM er så fornøyd med overgangen til Mac at de snart har hele arbeidsstokken på Apples datamaskiner. Mens det var 30.000 som brukte Mac i fjor, er tallet oppe i 90.000 ansatte nå. Innen slutten av 2016 skal alle IBMs ansatte utføre jobben sin med en Mac.

 

Saken fortsetter under annonsen