Gisele Marchand er kåret til årets styremedlem.

Foto

NTB Scanpix / Holm, Morten

Gisele Marchand er årets styremedlem

Publisert: 14. mars 2016 kl 10.28
Oppdatert: 14. mars 2016 kl 10.28

– Marchand har bemerket seg i styrerommet over lang tid. Hun er ofte førende i strategispørsmål og har god oversikt over kontrollsiden i styrearbeidet. Videre er hun en uredd person, og åpen, trygg og er god til å involvere alle i kollegiet.Vi mener at Marchand er svært godt skikket til et krevende styrelederverv i et større selskap, sier juryleder Diderik Schnitler.

Nylig ble prisen Årets styremedlem – The Board Award – delt ut hos konsulentselskapet Bene Agere. Prisen er tett beslektet med Årets styreleder og begge prisene har som mål å løfte frem verdien av styrearbeid. Nå har en rekke næringslivstopper utpekt Marchand til å være styremedlemmet med størst potensiale for å bli best som styreleder.

– Gjennom intervjuer med juryen og meg avdekket Marchand en trygghet og vurderingsevne som imponerte oss. Hun la spesielt vekt på hvordan man kan få utnyttet den samlede styrekompetansen gjennom aktiv medvirkning dels gjennom komite arbeid og i plenum, sier Schnitler.

Marchand startet i DNB og har hatt CEO-posisjoner i Bates Gruppen, Statens Pensjonskasse, Eksportfinans, og i dag sitter hun som CEO i Advokatfirmaet Haavind. Hun er styremedlem i Gjensidige Forsikring, Norgesgruppen, Eiendomsspar og Selvaag Bolig.

– Norsk næringsliv er inne i en periode preget med behov for tøff omstilling og skarp konkurranse i internasjonale markeder, og denne situasjonen gjør styrene viktigere enn noen gang. Gjennom karrieren har Marchand ledet en rekke større endringsprosesser og håndtert kriser og utfordrende situasjoner av ulike slag både som øverste administrative leder og som styremedlem, sier Schnitler.

Juryen trekker også frem to andre styremedlemmer med et spesielt stort styretalent, Irene Waage Basili, CEO i GC Rieber Shipping og styremedlem i Kongsberg-gruppen og Pacific Basin Shipping, og Glenn Veiby, managing partner i moteselskpaet BA-group og styreleder i Blender Agency og Digitale Medier 1881.

Om prisen Årets styremedlem – The Board Award:

Saken fortsetter under annonsen

Målet med prisen Årets styremedlem – The Board Award er å identifisere og personifisere hvilke kvaliteter fremtidens styreledere bør ha. Det vil gjøre arbeidet lettere for valgkomiteer, og løfte frem verdien av godt styrearbeid. Prisen het tidligere «Årets kvinnelige styremedlem» - men er nå omgjort til en pris for både menn og kvinner.

 Hovedpartner er konsulentselskapet Bene Agere Norden. De to andre partnere er det internasjonale forsikringsselskapet AIG og Alumni/Harvey Nash Group, som er et ledende leadership consulting-selskap.