I 2015 var det ni dødsfall ved ulykker i transport, sju i landbruket og seks i bygg og anlegg.

Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Færre døde på jobb i 2015

Publisert: 15. januar 2016 kl 09.10
Oppdatert: 15. januar 2016 kl 09.10
I perioden 2011-2014 ble det i gjennomsnitt registrert 46 dødsfall i forbindelse med arbeidsskader hvert år, og i de siste 40 årene er det bare i ett år at det var færre dødsfall enn i fjor, ifølge Arbeidstilsynets rapport.

– Hvert arbeidsskadedødsfall er ett for mye. Det er alvorlig at 31 mennesker døde på jobb i 2015. Samtidig kan vi for første gang på flere år se en tydelig nedgang i antall omkomne, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Av de 31 som mistet livet, var elleve utenlandske arbeidstakere. Fire av de omkomne var fra Polen, mens de øvrige kom fra Latvia, Bulgaria, Litauen, Portugal, Sverige og Tyskland.

– Risikofylte arbeidsoppgaver, språkproblemer, dårlig opplæring og mangel på verneutstyr forklarer hvorfor utenlandske arbeidstakere ser ut til å ha støtte risiko for arbeidsulykker enn norske arbeidstakere, sier Svendsen.

Tradisjonelt peker fire næringer seg ut som de med fleste arbeidsulykker, nemlig transport, landbruk, bygg og anlegg og industri. i 2015 var det ni dødsfall ved ulykker i transport, sju i landbruket og seks i bygg og anlegg. (©NTB)

 

 

Saken fortsetter under annonsen