TRYGT OG GODT? Etter flere terrorangrep i kjente ferieland, velger mange å dra på ferie til steder de oppfatter som trygge – for eksempel til Mallorca.

Foto

Dreamstime.

Norske ferievaner

Få skremt av terror

Publisert: 8. desember 2016 kl 10.18
Oppdatert: 8. desember 2016 kl 10.18

Det viser det såkalte Ferierapporten som Respons analyse har utarbeidet for reiseselskapet Ving.  I en landsomfattende spørreundersøkelse kommer det fram at få nordmenn lar være å reise på grunn av terrorfrykt. 

Fortsetter å reise – men velger trygt

– I korte trekk er konkusjonen at få av oss er bekymret for terror, selv om det er bred enighet om at mediedekningen bidrar til å gjøre oss redde for at noe skal skje. Men urolighetene til tross, vi lar oss sjelden skremme til å bli hjemme. I stedet velger vi bort reisemål vi oppfatter som utrygge, til fordel for tradisjonelle, kjente steder som Mallorca og Kanariøyene, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving i en pressemelding.

Blant annet viser undersøkelsen at:

  • 10 prosent sier de endret ferieplaner fordi de var bekymret.
  • Av disse ti prosentene valgte 66 prosent et annet reisemål enn det som var planlagt
  • 25 prosent av de som sier de endret ferieplanene sine droppet hele utenlandsferien.
  • De yngre er mer redde for terror enn de eldre – 18 prosent av de under 25 år avbestilte ferien fordi de var bekymret for uroligheter.
  • 65 prosent mener den brede mediedekningen fører til økt terrorfrykt, men kun 23 prosent av disse mener den medieskapte frykten er unødvendig.

 

Saken fortsetter under annonsen