Elektronikkjeden Expert er i hardt vær etter å ha gjort om på de ansattes betingelser.

Foto

Wikimedia Commons / KEN

Expert svarer på arbeidsmiljøkritikken

Publisert: 1. april 2016 kl 09.11
Oppdatert: 1. april 2016 kl 09.11

Etter at Expert meldte seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke, fjernet ulempetillegget for de ansatte og ikke ønsket å fornye tariffavtalen med LO-forbundet Handel og Kontor har det haglet med kritikk mot elektrokjeden.

Nå slår administrerende direktør Anders Nilsen tilbake i Aftenposten

Nilsen skriver til avisen at ingen i Expert Norge kommer til å få en grunnlønn som er lavere enn tarifflønn. Arbeidsmiljølovens regler om overtid, arbeidstid osv. vil selvsagt bli fulgt av arbeidsgiver, presiserer han.

– Den største forskjellen på nytt og gammelt lønnssystem vil være at ubekvemstillegget fjernes og erstattes med nesten to uker mer fritid per år for hver arbeidstaker, samt bedre bonus- og provisjonsordninger. Vi ønsker å betale ut mer til våre medarbeidere enn vi gjør i dag, basert på prestasjon, hevder han.

Expert har også tidligere vært i clinch med sine ansatte.

Da kjeden i 2013 nesten var konkurs, ble det foretatt en omfattende restrukturering. Kjeden la ned butikker, flere lagre og kvittet seg med over 1400 ansatte.

I reklameinnstikk og annonser på TV skrøt Expert av å ha kvittet seg med medarbeidere for å senke prisene til forbrukerne.

Saken fortsetter under annonsen

«1432 gode medarbeidere har dessverre måttet slutte. Alt gjør vi for å senke prisene», skrev elektronikkjeden i sine annonser.