Prisene hos Marked.no utfordres av kjedemakten.

Foto

Faksimile av Marked.nos nettside.

– Enkelte av leverandørene er livredde for å gi oss gode vilkår

Publisert: 28. juni 2016 kl 10.50
Oppdatert: 28. juni 2016 kl 11.23

Ole Petter Wie i Marked.no sier til Dagens Næringsliv tirsdag at han må ha bedre innkjøpsvilkår. I dag opplever han at flere leverandører enten tar høyere priser når han kjøper sammenlignet med når de store matkjedene kjøper, eller at leverandørene rett og slett ikke tør å selge til ham i frykt for represalier fra sine andre og mye større kunder.

– Enkelte av leverandørene er livredde for å gi oss gode vilkår, sier Wie til DN.

Han opplever prisforskjeller på opp mot ti prosent på enkelte varer.

Innkjøpsbetingelsene har vært fremholdt av blant annet BIs varehandelekspert Odd Gisholt, som den kanskje største barrieren for nettmat-gründerene. De store varehandelsaktørene har i dag har ordninger som gir dem svært gode innkjøpsbetingelser i bytte mot store volumbestillinger. De små nettbutikkene må bli veldig mye større før de vil oppnå lignende rabatter, ifølge ham.

Faren for at nye aktører ikke slipper til er også på myndighetenes radar. Næringsdepartementet opplyser til DN at de er klare til å lyse ut et utredningsoppdrag rett over sommeren som skal se på konsentrasjonen i daligvaremarkedet og mulighetene for nyetableringer.
 
Tidligere i år kunne Marked.nos konkurrent Kolonial.no vise til sterk omsetningsvekst. Folk ser ut til å være interessert i å få dagligvarene kjørt hjem, men fortsatt er det uklart om forretningsmodellen er levedyktig i konkurranse med de store kjedene.
Saken fortsetter under annonsen

Marked.no

Nettbutikken som tilbyr hjemkjøring åpnet i 2016 og er eid av Stein Erik Hagens Komplett.no og investeringsselskapene Sundt og Klaveness Marine.

Skiller seg fra konkurrentene ved at vareplukkingen i stor grad skal utføres av vareplukker-robotene til Komplett.

Gisholt sier at det kan tenkes at det skjer, men at det er vanskelig å bevise at de store bruker makten sin til å skvise de små.

– Situasjonen er jo slik at når man først har størrelse, så får man også kvantumsrabatter. Og de små har jo bare et ønske, og det er å bli store selv, sier han i en kommentar til Dagens Perspektiv.

På twitter skriver han: