Hillary Clinton har i juli brukt dobbelt så mye penger som rivalen Donald Trump.

Foto
NTB-scanpix.

Clinton anklager Trump for å være en nikkedukke for Kreml

Publisert: 22. august 2016 kl 11.38
Oppdatert: 22. august 2016 kl 11.38

The Financial Times skriver at den tidligere utenriksministeren med dette trekket ønsker å flytte fokus fra den massive kritikken som The Clinton Foundation’s har fått for deres tilknytting til utenlandske pengegivere.

Sjakktrekket kom etter at nye avsløringer viste at Clinton-kampanjen har brukt dobbelt så mye penger i juli sammenliknet med mangemilliardæren Trump, og var i en mye sterkere økonomisk posisjon i påvente av det amerikanske presidentvalget som vil foregå 8. november.

Clinton leder overlegent

Tall fra nettsiden til den kjente analytikeren Nate Silver viser at Clinton har en 74,7 prosent sjanse til å vinne presidentvalget, mens Donald Trump nå har en 25,3 prosent sjanse. Prognosen fra fivethirtyeight er satt sammen av meningsmålinger, økonomi og historiske data og oppdateres fra dag til dag.

Les også: Næringslivet og Silicon Vally foretrekker Clinton

Statistikken viser også at Clinton har tatt ledelsen i vippestater som Florida og Ohio.

Kritikken mot Trump sin tilknytting til Russland og Kina fra Clinton sin kampanjesjef, Robby Mook, viser at begge presidentkandidatene potensielt er sårbare på grunn av deres tette, internasjonale bånd.

Saken fortsetter under annonsen

Skylder millioner til Kina

Forrige uke lyste varsellampene etter at det ble utrykt bekymring rundt påvirkningskraften til de internasjonale bidragsyterne mens Clinton fremdeles satt i regjeringen etter at flere e-poster ble offentliggjort.

Trump har den siste tiden blitt anklaget for å ha tette politiske og økonomiske bånd til både Russland og andre land. The New York Times skrev at en bygning som Trump er medeier i, skylder millioner av dollar til The Bank of China, som er en statseid bank.  

Les også: Buffett utfordrer Trump

Clinton-kampanjen prøvde på sin side å flytte fokus bort fra de internasjonale økonomiske tilknytting og over på arbeidet som Clinton Foundation gjør for forskning på HIV og andre helserelaterte problemer.

Les også: Clinton kan få problemer fordi hun er en del av det etablerte systemet

«Donald Trump nekter å avsløre sine dype, økonomiske tilknyttinger til den russiske regjeringen Kreml, som potensielt kan ha en innflytelse på hans utenrikspolitiske avgjørelser. I tillegg kan det ha en innvirkning på land der Kina har et fortrinn over han og dette kan potensielt forvrenge hans avgjørelser. Det er sterke beskyldninger om Trump bare er en nikkedokke for Kreml i dette presidentløpet,» sa Mook til FT.

Saken fortsetter under annonsen