Foto

Shutterstock.com

Yngre kvinner mer ambisiøse

Publisert: 6. mars 2015 kl 10.05
Oppdatert: 6. mars 2015 kl 10.31

Revisjons- og rådgivningsselskapet PwC har gjennomført en undersøkelse blant arbeidsragere mellom 20 og 35 år for å finne ut mer om denne generasjonen kvinnelige arbeidstagere. Respondenter fra 75 land deltok. 10 105 personer deltok. 5 223 av disse kom fra Europa. I alt 4 910 av respondentene var PwC-ansatte. 8 756 av respondentene var kvinner.

Forfatterne av rapporten viser til at en stadig større del av den globale talentbasen er kvinner, og med bakgrunn i den nye rapporten mener de at man kan snakke om en ny æra for kvinnelige talenter.

Dette er tre av hovedfunnene:

  • Kvinner født i perioden 1980-1995, millenniumsgenerasjonen, er mer karrierebevisste og ambisiøse enn kvinner i tidligere generasjoner.49 prosent av kvinnene i undersøkelsen som er på et tidlig stadium i karrieren mener at de har mulighet til å nå de øverste nivåene hos nåværende arbeidsgiver. Dette er en høyere kvinneandel enn tidligere, men det er fremdeles stor forskjell på kvinner og menn. Blant menn i starten av karrieren svarer 71 prosent at de tror de kan nå de øverste nivåene.
     
  • Strategier for å balansere arbeid og livet for øvrig er en kritisk faktor, både for kvinner og menn. Hele 97 prosent i undersøkelsen - av både kvinner  og menn - svarer at dette er viktig for dem.
     
  • De ønsker en internasjonal karriere. Kvinnenes etterspørsel etter mobilitet på tvers av grensene har aldri før vært så høy som nå, ifølge PwC. Hele 71 prosent av kvinnene oppgir at de ønsker å jobbe utenlands i løpet av karrieren.

En grafikk fra PwC med hovedfunnene, finner du her.

Saken fortsetter under annonsen