Vil gi norske forskingsmiljøer bedre tilgang i Sør-Afrika og Brasil

Publisert: 19. august 2015 kl 09.17
Oppdatert: 19. august 2015 kl 09.17

Det skriver Innovasjon Norge.

Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge skal sammen styrke samarbeidet med Sør-Afrika og Brasil. Målet er at norske forskningsmiljøer og bedrifter skal få økt tilgang til internasjonal kunnskap, og delta i prosjekter som videreutvikler norsk forskning og industri.

Siden kunnskapsintensive og innovative bedrifter i Norge er mest konkurransedyktige på de internasjonale markedene, både når det gjelder nyetableringer og bedrifter med vekstambisjoner, eetablerer nå Forskningsrådet og Innovasjon Norge arbeidsfellesskap i Sør-Afrika og i Brasil.

Allerede i dag er det et samarbeid i Japan, Singapore og India. Både Afrika og Sør-Amerika er kontinenter i økonomisk utvikling, og er viktige land for norsk næringsliv. Arbeidet i landene vil ledes lokalt av en forsknings- og teknologiutsending – og stillingene lyses nå ut, skriver Innovasjon Norge på sin hjemmeside.

Ifølge Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet, er Sør-Afrika og Brasil er to av Norges prioriterte forskningssamarbeidsland utenfor Europa. Forskningsrådet har i mange år hatt et produktivt og vellykket forskningssamarbeid med landene, 

– Jeg har store forventninger til at de nye forsknings- og teknologistillingene vil videreføre dette samarbeidet, og også bidra til økt næringsrelevant forskning. De nye utsendingene kan, sammen med Innovasjon Norges representanter, bidra til å styrke forsknings- og innovasjonssamarbeidet mellom Norge og aktører i Afrika og Sør-Amerika, sier han.

Saken fortsetter under annonsen