Talsmann for den ungarske regjeringen, Zoltan Kovacs.

Foto

NTB Scanpix / ATTILA KISBENEDEK

Ungarn vurderer å sette inn hæren mot flyktninger

Publisert: 27. august 2015 kl 09.50
Oppdatert: 27. august 2015 kl 09.50

Det skriver europaportalen.se.

Europa står overfor den verste flyktningkrisen siden andre verdenskrig, ifølge internasjonale medier. 3000 flyktninger passerer den gresk-makedonske grensen daglig, for å komme gjennom Serbia til blant andre Tyskland.

Ungarsk politi forteller på at de pågrep 2533 flyktninger som hadde tatt seg inn i landet via den den serbiske grensen.

Regjeringens talsmann Zoltan Kovacs sa at parlamentet i neste uke skal diskutere muligheten for å sette ut hæren «for å beskytte Ungarns og EUs grenser», skriver The Guardian. Spørsmålet har allerede vært drøftet i regjeringen og i Ungarns sikkerhetsråd.

Land som Tyskland har en helt annen innstilling til flyktningsspørsmålet. Landet er ventet å ta imot 800 000 asylsøkere, og på mandag fordømte forbundskansler Angela Merkel lørdagens voldsomme angrep fra høyreekstremistiske og nynazister mot en flyktningleier utenfor Dresden. På onsdag besøkte hun flyktningene for å vise sin sympati.

– Det blir ingen toleranse fra oss til dem som ikke er klare for å hjelpe til der det behøves, sa Merkel. Hun utfordret i stedet tyskerne til å ta avstand fra fremmedfientlige holdninger i samtale med sine familier, venner og kirkelige grupper, skriver nyhetsbyrået AP.

Saken fortsetter under annonsen