Statsminister Alexis Tsipras har bedt grekerne om å stemme nei i den kommende folkeavstemmingen.

Foto

Petros Karadjias/ Ap (NTB-scanpix)

Tsipras går heller av enn å gjennomføre kutt

Publisert: 30. juni 2015 kl 08.40
Oppdatert: 30. juni 2015 kl 11.50
Han ber grekerne stemme nei til kravene som landets kreditorer stiller i bytte mot flere lånemidler, og argumenterer med at et slikt utfall gir regjeringen sterkere skyts i nye forhandlinger.

Tsipras sier videre at dersom grekerne bestemmer seg for å støtte sparetiltak på lang sikt, vil han respektere det.

– Det vil i så fall gjøre oss ute av stand til å heve våre hoder. Vi kommer til å respektere det, men vi kommer ikke til å være dem som gjennomfører det, sier statsministeren i et direktesendt intervju på gresk fjernsyn mandag kveld.

Telefonen på

Statsministeren, som brøt forhandlingene med kreditorene i EU og IMF i helgen, sier han står klar til å snakke med europeiske ledere når som helst. Dersom de tilbyr en avtale mandag, vil Hellas betale avdraget som forfaller tirsdag, påpeker han sent mandag kveld.

– Telefonen min står på hele dagen. Samme hvem som ringer, så tar jeg alltid telefonen, sier Tsipras.

Forhandlingskort

Tsipras avviser advarslene om at et nei-flertall i søndagens folkeavstemning vil presse Aten ut av eurosonen.

– Jeg tror ikke deres plan er å drive Hellas ut av euroen, men å slukke håpet om at det kan finnes en annen politikk i Europa, sier statsministeren.

Han mener at jo sterkere grekernes avvisning av långivernes reformforslag er, desto sterkere kort vil grekerne ha på hånden i forhandlingene som måtte komme med kreditorene om flere lånemidler. 

 

Saken fortsetter under annonsen