Statens Vegvesen har spart millioner på å ta i bruk elektroniske verktøy, og ved å kutte møte- og reisevirksomheten.

Foto

Freeimages

Sparte tid og penger på færre møter

Publisert: 8. september 2015 kl 09.32
Oppdatert: 8. september 2015 kl 09.41

Det skriver Dagens Næringsliv.

Et av virkemidlene bedriften har benyttet seg av er kommunikasjonsverktøyet Lync, en kommunikasjonsteknologi for bedrifter, som skal gjøre det enklere å kommunisere med ansatte, kunder og forretningsforbindelser. Med Lync kan du arrangere nettmøter, videokonferanser eller vanlige telefonsamtaler..

Dårlig møtekultur er en skjult kostnad som koster det norske samfunnet milliarder av kroner hvert år, ifølge professor Erik Lerdahl. Han har skrever boken Slagkraftige møter.

Han sier til avisen at han er imponert over at Statens Vegvesen har forsøkt å endre møtekulturen, og forteller samtidig hvilke medarbeidere som har størst problemer med å tilpasse seg den nye hverdagen:

– For mange eldre i posisjoner er verbalisering maktspråket. De føler at det de sier er så viktig at alle andre skal høre på, og noen føler sin posisjon truet når andre slipper mer frem. Jeg møter flere slike gamle høvdinger, gjerne menn i 50-60-årene, som ikke liker å gjøre ting annerledes, sier Lerdahl til avisen.

Med den nye teknologien har Statens Vegvesen spart både tid og penger. I 2014 var reisekostnadene på 55,6 millioner kroner, mot 58,3 i gjennomsnitt for årene 2010-2014.

 

Saken fortsetter under annonsen