Siden sist

Publisert: 5. januar 2015 kl 00.08
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Kjos i hundre

Bjørn Kjos blir 69 år til sommeren, men han har selvsagt ikke planer om å gi seg som sjef for Norwegian. Det kommer ikke til å skje før alle Dreamliner-flyene går som ei klokke og billige asiatiske flyvertinner sørger for at passasjerene har det utmerket. Kjos rister oppgitt på hodet over at han ennå ikke har fått klarsignal fra amerikanske myndigheter til å ansette dem han vil i flyene som reiser til og fra USA. Kjos nekter å bøye seg for stivbeinte kongresspolitikere. Blir det nei, stiller han garantert som presidentkandidat med kun en sak på programmet. Kjos var i år med i Dagens Næringslivs julepanel for å kommentere aktuelle spørsmål innen politikk og næringsliv. Der kom de også inn på debatten om pensjonsalder for eldre. Her har Kjos et prisverdig klart standpunkt: «Har du en enkel jobb som meg, så kan du drive på en stund. Da er det mest et spørsmål om hvor mye skade du gjør etter hvert.»

Det skjer under juletreet

Folk gjør det på de merkeligste steder. «Å være hyggelig mot hverandre, er noe man først og fremst gjør i andre sammenhenger enn under juletreet», skrev Rasmus Hansson, som representerer Miljøpartiet De grønne, i Vårt Land noen dager før jul. Et staslig grønt juletre kan være en fristelse for noen og enhver, men Hansson har nok rett i at det er det er de færreste som legger opp til nevneverdig aktivitet under juletreet. Men er det eneste mulighet, får det stå sin prøve. En spesiell opplevelse blir det utvilsomt.

Høies hode

– Poenget er at det jeg oppfattet som et nikk som bekreftet at han støttet mine vurderinger egentlig bare skulle vise at han hadde forstått hva jeg sa.

Det er styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, som på denne måten gjør rede for hva helseminister Bent Høies hodebevegelser i løpet av 30 sekunder egentlig betydde. Før var det slik at politikere sa rett ut hva de mente. Nå forsøker de å unngå det fordi det ofte blir så mye bråk av det. Hvis man istedenfor kan nikke, riste litt på hodet, smile eller se skikkelig sur ut, kan det fungere utmerket. Hvis noen reagerer, kan en da i ettertid si at man egentlig ikke nikket, men bare tøyde ut nakkemusklene. Og det var ikke meningen å smile anerkjennende. En kom bare på en god vits og måtte trekke litt på smilebåndet.

Saken fortsetter under annonsen