Siden sist

Publisert: 3. desember 2015 kl 15.55
Oppdatert: 29. desember 2017 kl 13.07

Tjøstheim ved himmel-porten

Radioresepsjonen kjører på i høyt tempo og Bjarte Tjøstheim gjør seg gjeldende i flere kanaler. Dagbladet magasinet har stilt han det vanlige spørsmålet: «Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa i det du ankom?». Den slags spørsmål virker det som om prestesønnen Tjøstheim har en viss trening i å besvare, og av svaret kan det virke som han også er opptatt av å vise omsorg for sine to kollegaer i resepsjonen. «Slapp av, Tore og Steinar kommer snart de også, grunnet høyt kolesterol». Intet er så galt at det ikke er godt for noe.

Erna mot kyrene

«Det er slik at norske kyr promper for mye». Sitat Erna Solberg. Uttalelsen har fått bøndene til å lure på om stats-ministeren har tiltak på gang for å få endret kyrenes adferd. Det er norske kyr hun uttaler seg om. Det ligger i kortene at kyr i andre land har skjerpet seg og bidrar for å få ned klimautslippene. Nå er det de norske kyrenes tur.

I Nationen klager kommentatorene over at det ikke lukter godt av statsministerens utspill heller og lurer fryktelig på hva hun skal foreta seg. Noe må skje. En statsminister kan ikke bare peke på et problem uten å stille opp med en løsning. En mulighet er å gi bøndene ansvaret for at kyrene skjerper seg. Noen tror det ikke nytter og argumenterer med at ei ku er ei ku. Da må det bli færre kyr. Det kan bli innført en ordning der bøndene leverer inn ei ku mot å få 50 høner istedenfor. Hønene er lang mer klimavennlige og dessuten legger de egg.

Problemer med svina

Anita Krohn Traaseth ga for noen år siden ut boken «Godt nok for de svina». Nå har hun det svare strev med å holde orden på alle svinene i Innovasjon Norge. Her er det støy og bråk uten like. Selv må hun tåle påstander om at det er hun som har svin på skogen. De ansatte reagerer på svinaktig gode betingelser for stadig flere ledere. Krohn Traaseth har bedt de ansatte slutte å oppføre seg som om de befant seg i en svinebinge. Hver enkelt får holde seg til sitt trau og gjøre det de får beskjed om.

Saken fortsetter under annonsen