Ikke akkurat bestevenner: Her fra 2009 hvor Lundestad minner Jagland på at de må vinke farvel til fredsprisvinner Barack Obama og hans kone Michelle Obama ombord i Air Force One.

 

Siden sist

Publisert: 24. september 2015 kl 17.30
Oppdatert: 29. desember 2017 kl 12.22

Flere roller for Anundsen

Selv om Erna Solberg har sagt at det ikke er snakk om å gjøre endringer i regjeringen nå, er spekulasjonene i pressen i full gang om hvem som skal ut og inn. Per Sandberg vil inn, sier han til TV2, men på én betingelse, at Erna lager et flunkende nytt departement for ham – et innenriksdepartement med ansvar for flyktninger, sikkerhet, bevæpning av politiet, bompenger, bruk av oljepenger og litt annet. Dette kan Sandberg tenke seg å styre med. Venstre og KrF er såpass skeptiske til at Sandberg skal få ansvar for innenrikspolitikk, at noen tillitsvalgte snakker om å emigrere til Tyskland. Angela Merkel skal være positiv til å ta folk imot som ikke er flyktninger i streng forstand, men som mister trivsel og nattesøvn av det som skjer i politikkens verden.

Det er kø av departementer som gjerne vil at det skal lages en spillefilm om det de driver med. Derfor kjemper embetsverket som løver i kulissene for få Anders Anundsen som ny minister. Han har gitt beskjed til Erna Solberg at han er klar for nye hovedroller.

Jaglands vitser

Geir Lundestad er blitt kritisert sønder og sammen for å ha brutt taushetsplikten han er pålagt som sekretær for Nobelkomiteen. Lundestad synes det er urettferdig. Vi må tenke på hvor mye han vet som han ikke har sagt noe om. Hvis Lundestad virkelig begynner å lekke, blir garantert verden et mer utrygt sted. Underforstått, vi må være glade for at han begrenser sin ytringsfrihet, og det helt frivillig.

Men det er jo en del ting verden bør få vite, for eksempel det at Thorbjørn Jagland har usedvanlig mange dårlige vitser på lager. Folk som har hørt disse vitsene og ikke fant de det spor morsomme, begynte å lure på sin egen dømmekraft, at problemet var at de selv manglet humoristisk sans. Endelig er det noen som sier ifra om at Jagland-vitsene er skikkelig dårlige. Det er mye godt å si om Jagland, ifølge Lundestad. Men vitsene trekker altså ned. Noe annet er det at Lundestad mener Jagland ikke burde vært med i komitéen i det hele tatt. Ikke fordi han er for dårlig på vitser, men han holder på med alt for mye annet enn å pønske på hvem som skal få en fredspris.

Kanskje 101 år

Saken fortsetter under annonsen

VG forteller at Nils T. Døvre «-kanskje er 101 år gammel». Grunnen kan være at Døvre ser såpass sprek ut at journalisten er begynt å tvile på alderen. Det er en journalistisk dyd å ikke hoppe på alt en hører. Det gjelder å ta sine for-behold. Det står i artikkelen at Døvre fortsatt er «klar til sinns» og at han er født i 1914. Men når folk er over 100 år, kan man aldri vite sikker. 

Hvis VG hadde tatt fram kalkulatoren sin burde de kunne komme fram til at Døvre er ganske nøyaktig 101 år dersom han er født i 1914. Men det kan jo være Døvre har gått surr i dette med skuddår og at han ikke er så gammel som han gir seg ut for å være.