Siden sist

Publisert: 10. september 2015 kl 16.40
Oppdatert: 18. desember 2017 kl 22.45

Den nye Attenborough

Det var noe kjent med videoen Anders Anundsen la ut der han skrøt uhemmet av egen innsats som justisminister, eller rettere sagt, der han fikk/tvang/overtalte (stryk det som ikke måtte passe) sine underordnede til å framføre skrytet. Nå er det ganske vanlig at politikere snakker seg gode og varme om egen innsats. Det var ikke der det lå. Det var noe med formen, stilen, måten det hele var tilrettelagt på. Og svaret fikk vi da departementet gikk med på å la pressen få se råfilmen. Da fikk de høre Anundsen si det selv.

«Det er egentlig litt David Attenborough-inspirert», sier Anundsen. «Så jeg kommer fram fra bak stolper og så videre», forklarte ham. Målet har vært å gjøre det på en «litt annerledes måte». Nettopp. Ingen minister har tidligere tenkt på å liste seg innpå sine betrodde medarbeidere med mikrofon slik Attenborough lister seg inn på dyr som ikke er særlig begeistret for å bli oppsøkt av mennesker.

Hareide i fokus

Vårt Land bragte i forrige mandag hele åtte bilder av Knut Arild Hareide. Det synes noen er i meste laget, men det spørs hva man sammenlikner med. Avisen er inne på at det kan ses på som et latterlig lavt antall og minner om at evangelist Svein-Magne Pedersen serverte 23 bilder av seg selv i sitt eget blad «Legedom». Så politikere i disse dager som synes de er litt vel mye frampå, hvis politikere da i det hele tatt et utstyrt med et sanseapparat for slikt, kan med frimodighet tenke at de har litt å gå på.  

Uten penis

Denne gangen var det heldigvis bare en skulptur som mistet penisen sin. Det er ille nok at bronseskulpturen Pan i Svelvik i Vestfold en dag sto uten noe som helst manndom å vise til. Her hadde noen vært ute med vinkelsliper, kunne politiet fortelle. Linda Vestgarden i Svelvik kommune la til: «Hvis det er noen som skulle sitte på den manglende biten, setter vi stor pris på om den kan leveres inn igjen, gjerne anonymt».

Saken fortsetter under annonsen

Den oppfordringen er det bare å sende videre. Det må være stusslig å sitte på den slags. Det finnes langt bedre alternativer.