Siden sist

Publisert: 25. mai 2015 kl 08.00
Oppdatert: 22. mai 2015 kl 13.26

Ansvarsfordeling

Regjeringen har lagt fram forslag til en ny jernbanereform som i korthet går ut på at togene skal få nye skinner å kjøre på slik at de kan kaste de som ble lagt ned i forrige århundre en gang – og så skal togene gå når de skal. Alt skal bli kjempebra.

«I dag er det slik at hvis toget står mellom Drammen og Oslo, så er det ikke så lett for kundene å vite hvem som har ansvaret. Med denne reformen er det tindrende klart, sier Linda Hofstad Helleland som er Høyres ledende samferdselspolitiker.

Det skal ikke lenger nytte å skylde på NSB. Nå får kundene mange muligheter for å klage. De kan for eksempel rope ut sine protester mot det nye infrastrukturforetaket, eller det nye direktoratet eller noen av de andre organene som skal opprettes for alt skal bli klarere for alle. Det vil bli gitt ut en liten trykksak på 200 sider som forklarer hvem som har ansvar
for hva.

Ille i Bergen

Det går nå så dårlig med Brann at det får TV2s David Wathne til minne om all annen elendighet som preger byen.

«Byen er ute av stand til å drive et akvarium uten å måtte stenge på grunn av personalkonflikter. Det er opprivende rettsaker på Den Nationale Scene, og på Fisketorget er det rotter. Politikerne våre er like evneløse som fotballederne. Vi får jo ikke til noen ting. Hva har egentlig Bergen bidratt med siden Ole Bull og Edvard Grieg?», skriver han i VG.  Dette måtte i tilfelle være to som er frekke i og kjeppe med kjeften, David Wathne og Frank Aarebrot.

Saken fortsetter under annonsen

Erikssons strev med Nav

Hvis Robert Eriksson ikke lenger orker å bale med Nav, har han nå sagt tydelig i fra hvilken ministerpost han kan tenke seg hvis Erna skal forandre på lagoppstillingen sin.
«Jeg tror det er viktigere å få levert noe vi lykkes med enn å ha så stor ambisjoner at vi haver i grøften og ikke klarer å levere. Det er viktig å ta med seg at vi skal gjennom ulike etapper. Noen av etappene er innmari glatte. Det etappen vi er ikke i nå er skikkelig glattkjøring. Da må man kanskje tilpasse farten etter forholdene. For det er mer kritisk om vi haver i grøften, blir stående klemt fast i fjellveggen, må dra opp bilen, får ny bil og begynne å kjøre på nytt igjen. Da kan det ta lenger tid enn å senke farten til vi kommer over på fast føre igjen».

Slik taler en som er sugen etter å bli samferdselsminister. Og ingen er lenger i tvil om hva som er galt med Nav. Det er en hel serie av Ap-politikere som har kjørt i grøfta – og å må Eriksson få de på  skinner igjen og gi de grønt signallys.