Evangelist og -helbreder Svein-Magne Pedersen i aksjon.

 

Siden sist

Publisert: 23. februar 2015 kl 08.00
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Pegida synger Eidsvåg

Den islamkritiske organisasjonen Pegida er glad i sang og musikk. Under en demonstrasjon i Stavanger spilte de både Bjørn Eidsvågs «Gud med liten g», Sigvart Dagslands versjon av «Det er makt i de foldede hender» , Sissel Kyrkjebøs «Vestland, Vestland» og «Optimist» av Jan Teigen. Bjørn Eidsvåg sier til VG at han er «veldig ubekvem» med at musikken hans brukes av Pegida. Hvis han synes det er for ille, får han tromme sammen til en motdemonstrasjon. Han vil garantert samle flere folk en Max Hermansen.

Pedersen helbreder

Svein-Magne Pedersen helbreder folk via telefonen på løpende bånd. Han dro inn 5,8 millioner da han startet opp for alvor i 2005. Nå har han om lag tredoblet omsetningen. Inngangsprisen er 100 kroner og deretter løper taksameteret. Han påstår selv at 100 000 mennesker skal ha blitt helbredet gjennom hans virksomhet. Han selger også bøker og CDer. For å få butikken til å gå rundt, må han drive en del informasjonsvirksomhet. Bladet «Legedom» kommer ut med 32 sider og Vårt Land fant 23 bilder av Pedersen. En så pass frimodig egenmarkering får Nord Koreas Kim Jong-un til å fremstå som beskjeden på egne vegne. Ikke en gang Vladimir Putin ville kommet på tanken å la seg avbilde såpass tett. Et par bilder av seg selv i bar overkropp, noen i uniform og i møte med utenlandske statsledere ville holdt. En leder bør aldri la seg avbilde oftere enn på hver tredje side i et blad. Da blir det for mye.

Putin burde forresten tatt en telefon til Pedersen. I følge amerikansk etterretning lider Putin av Asperger.  Det burde Pedersen klare å fikse på en halvtimes tid, om bare Putin slår på tråden. 

Russisk kaviar

Oppdrettsgründer Anker Bergli  har nå fått den siste nødvendige tillatelsen fra Klima- og Miljø-departementet for å etablere landets første anlegg for oppdrett av stør og produksjon av russisk kaviar. Etterspørselen er stor på verdensmarkedet, og Bergli har planer om å produsere 10 tonn per år. Det er bare en hake ved prosjektet. De har ikke spurt Putin. Han er garantert skeptisk til å gi fra seg kontrollen over salget av russisk kaviar. Det varer nok ikke lenge før det dukker en russisk ubåt opp utenfor anlegget i Meløy med helt andre krav enn å få smake på kaviaren.

Saken fortsetter under annonsen