Hovedstaden i Rwanda Kigali

Foto

oledoe

 

Rwanda bygger verdens første flyplass for droner

Publisert: 14. oktober 2015 kl 10.42
Oppdatert: 14. oktober 2015 kl 10.48

Flyplassen skal stå klar neste år, og da er det også planlagt at regjeringen skal ha godkjent nye regler for hvordan droner kan opereres i landet.

At det er Rwanda som tar dette første store skrittet for dronene, er mindre overraskende når man kjenner til den rwandiske geografien. Varetransport har alltid vært krevende i landet som heller ikke har tilgang til havet. Faktisk lever kun en tredjedel av afrikanere innen to kilometers radius til en vei som er åpen året rundt. Infrastruktur som broer og tunnel som vi tar for gitt, er det også mangel på.

"Droneporten" skal blant annet frakte nødproviant og medisiner til områder som er vanskelige å rekke med annen transport. 

Ifølge pressemeldingen fra arkitektkontoret Forster & Partners som står bak planene, er det ventet at dronene skal ha tre meter bredt vingespenn og være i stand til å frakte 10 kg over 100 kilomter. Det betyr at 44 prosent av landet kan nås med drone. Innen 2025 vil vingespennet være fordoblet til seks meter, fraktmengden tidoblet til 100 kg og rekkevidden økt til 100 kilometer, anslår folkene bak prosjektet.

Det er Foster & Partners som samarbeider med Norman Fosters stiftelse, Red Line partners, Afrotech, École polytechnique fédéral de Lausanne om planene. Målet er at droneporter skal bli like vanlig i afrika som bensinstasjonene er det i dag.

Droneporten skimtes på åskammen.

Foto

Foster & Partners

- Afrika er et kontinent hvor avstanden mellom populasjonen og infrastrukturen vokser eksponensielt. Mangel på viktig infrastruktur er en barriere for å få levert livsviktig proviant i mange tilfeller. Noe så fundamentalt som blod er ikke alltid tilgjengelig når det nødvendig. Vi ønsker å bruke en teknologi som alt for ofte assosieres med krig til å redde liv i Afrika, sier Jonathan Ledgard i Red Line

Saken fortsetter under annonsen

Quartz melder at andre land i regionen, som Sør-Afrika og Kenya, har vært mer skeptiske til droner og innført strenge reguleringer av bruken. 

Foto

Foster & Partners