Foto

Lsgeeks/Wikimedia Commons

Rekordkontrakt for Nexans

Publisert: 12. februar 2015 kl 15.51
Oppdatert: 12. februar 2015 kl 15.51

– Dette er en skikkelig gladdag. Vi har nettopp blitt tildelt Nexans største kontrakt noensinne, sier kommunikasjonsdirektør Trude Larstad i Nexans til NRK.

Kontrakten er en del av det såkalte NorLink-prosjektet, et samarbeidsprosjekt mellom Statnett, Tenne T og den tyske investeringsbanken KfW.

Prosjektet skal muliggjøre utveksling av miljøvennlig kraft mellom Norge og Tyskland. Overskuddskraft fra vind- og solkraft som produseres i Tyskland kan eksporteres til Norge, og vannkraft fra Norge kan eksporteres til Tyskland.

Nexans skal designe, produsere og installere 525 kV HVDC-sjøkabler med en samlet lengde på mer enn 700 km utenfor kysten av Norge og Danmark.

Arbeidet vil foregå på Nexans fabrikk i Halden. Men kontrakten har ingenting å si for de 90 ansatte som for tiden er permittert ved fabrikken.

– Siden de permitterte jobber i fabrikken, så vil det dessverre ikke ha direkte påvirkning for dem nå. Arbeidet som vi nå har fått tildelt vil starte så å si umiddelbart, men selve produksjonen er ventet å starte opp høsten 2016, sier Larstad.

Nexans Norway er leverandør av kraft- og telekabler. Selskapet har rundt 1.750 ansatte. Rundt 850 av dem jobber på fabrikken i Halden. 

Saken fortsetter under annonsen