Da butikkkjedene gikk tomme for den superbillige og populære julebrusen, lå veien åpen for mindre kjente Røma Mineralvannfabrikk. 

Foto

Roma Mineralvannfabrikk. 

Priskrig ga oppsving

Publisert: 10. desember 2015 kl 10.31
Oppdatert: 10. desember 2015 kl 10.31

«Hyllene kan forbli tomme», skrev avisene i går. Etter hvert som lageret tømmes for de «vanlige» merkene til gibort-pris, begynner kjøpmennene å se seg rundt etter alternative leverandører. Det har Katrine Bergersen Klemp i lille Roma Mineralfabrikk merket godt.

– Det har vært veldig stille uker mens krigen har rast. Etter hvert som butikkene tømmes, får endelig lokale produsenter mer innpass og plass, sier Bergersen Klemp til Dagligvarehandelen.

Doblet antallet butikker

Mineralvannprodusenten på Lillestrøm hadde sin prisbelønte julebrus inne i rundt 150 butikker fra før. I løpet av kort tid er antall Rema-butikker doblet, og flere andre kjeder har også utvidet distribusjonen.

– Vi har kommet inn i mange nye butikker, og vi selger mer i de butikkene vi var i fra før. I vårt lokale område er vi inne i alle kjeder, og alle bestiller mer enn i fjor, forteller Katrine Bergersen Klemp.

Til tross for hamstringen, er det mange som ikke har kjøpt brusen som de skal ha til jul enda.
– Flere butikker er tomme for julebrus, og det er jo fremdeles to uker til jul. Det spesielle med oss er at fordi vi er så små, kan vi produsere nesten på bestilling. Mens de andre var ferdige med julebrusproduksjonen for lenge siden, kan vi holde på helt frem til jul, sier hun.
– Så kjøpmenn som er tomme for julebrus kan bare ta kontakt?
– Jada, bare ring! Det gjelder alle kjeder, sier Katrine Bergersen Klemp.

Lå allerede godt an

Saken fortsetter under annonsen

– Hvordan har du opplevd denne priskrigen på julebrus og andre julevarer?
– Det har vært litt sjokkartet å gå i butikken og se de prisene, men vi får ikke gjort noe med det. Hadde det vært varer som selges hele året, hadde det vært en annen sak at de solgte dem til gibort-pris, sier hun.

– Vi har prøvd å ha litt is i magen, og tenkt vi skulle se hva som skjer, og om vi kanskje kunne komme inn. Vi lå allerede an til utrolig mye høyere salg i år enn i fjor, før denne litt uventede vendingen med tomme butikker, sier Bergersen Klemp.

Roma Julebrus hadde en stor relansering i fjor, og fikk mye skryt for sitt lekne design. De ble også kåret til «best i test» av VG, noe som ga vind i seglene. Det endte med godt salg fra eget utsalg og de 25 butikkene de da var inne i. I år er distribusjonen kraftig utvidet til rundt 150 butikker. Men det var før de andre leverandørene gikk tomme…