Yngve Hallén får kritikk av Tippeliga-ledere, både for jobben han har gjort og måten han har annonsert sitt kandidatur på.

Foto

NTB Scanpix / Jon Olav Nesvold

Opprør mot Yngve Hallén

Publisert: 30. september 2015 kl 09.14
Oppdatert: 30. september 2015 kl 09.14

Ledere i Tippeligaklubber går i dag ut i VG og sier at de ikke ønsker Hallén som president videre.

Både Vålerenga-leder Stig-Ove Sandnes og ledelsen i Stabæk og Sarsborg krever at fotballpresidenten takker for seg. Samtidig ønsker Odd-ledelsen at lederen for valgkomiteen, Marianne Brynildsen, må få vurdert sin habilitet.

Bakgrunnen er at Yngve Hallén offentlig har ått ut og sagt at han ønsker å bli valgt som president for to nye år på Forbundstinget i mars neste år.

– Jeg kan bekrefte at jeg har en god dialog med Marianne Brynildsen, og at jeg har gjort det klart for henne at jeg ønsker å fortsette å gjøre en jobb for norsk fotball, sa fotballpresidenten nylig til Dagbladet.

Sandnes sier til VG at uttalelsen nærmest vitner om avtalt spill.

– Jeg er overrasket over hvordan Hallén la dette frem. Det virket nesten som at det var avklart med lederen av valgkomiteen, Marianne Brynildsen, om at han tar to år til som president. Jeg syns det er spesielt, og at det ser ut til at Yngve Hallén og lederen av valgkomiteen har levert en konklusjon før den demokratiske prosessen i valgkomiteen har startet. Fristen for å melde inn kandidater til valgkomiteen fra organisasjonen har nettopp gått ut. Det er viktig med en åpen prosess slik at ulike grupperinger får komme med innspill til valgkomiteen – og ikke minst gjøre en evaluering av det sittende styret og presidenten – før en samlet valgkomité leverer sin innstilling til Forbundstinget i mars neste år. Dette mener jeg fotballorganisasjonen fortjener, sier han til avisen.

Sarpsborg-leder Cato Haug mener tabbekvoten er brukt opp, og at det har vært for mange saker, der Hallén har opptrådt kritikkverdig:

Saken fortsetter under annonsen

Det har vært for mange negative saker med blant annet sparkingen av Drillo,personalbehandlingen av Dilling, styremedlemmene som gikk og den forrige medieavtalen. Jeg syns heller ikke behandlingen av FIFA- og Blatter-saken står til karakteren 6, sier han til VG.

Hallén mener han bare har gitt valgkomiteen beskjed om at han stiller seg til disposisjon for en nye periode som president, ifølge avisen.