Sveriges statsminister Stefan Löfven er lei av at andre EU-land ikke tar sitt ansvar i flyktningkrisen.

Foto

NTB Scanpix / Christine Olsson / TT

Löfven truer med flyktningstopp

Publisert: 16. oktober 2015 kl 09.38
Oppdatert: 16. oktober 2015 kl 09.39

Sveriges statsminister Stefan Löfven er utålmodig.

– Nå er det alvor, sier han til nettstedet europaportalen.se.

Sverige har lenge presset på for at EU skal innføre en bindende omfordeling av flyktninger til alle medlemslandene. I forrige uke ble Sverige det første landet til å ta imot flyktninger før det nye omfordelingsprogrammet.

Likevel har andre medlemsland dratt føttene etter seg, og innenfor dagen EU-toppmøte i Brüssel presset EU-kommisjonær Frans Timmermans medlemslandene til å gjøre det de har lovet for å klare flyktningutfordringen.

Stefan Löfven hadde samme budskap rett etter at han torsdag gikk inn for å treffe sine stats- og regjeringssjefskolleger.

– Nå får de andre landene begynne å vise handling. Vi har truffet en beslutning, vi har tatt hverandre i hendene. Nå er det dette som gjelder, vi skal fordele disse 120 000 flyktningene, og da kan det ikke være sånn at det er Sverige som skal gjøre sin del og alle andre sitte og ikke gjøre sin. Dette er ikke akseptabelt, sa Löfven til nettstedet. Han truer dessuten med ikke å ta imot flere flyktninger før omfordelingsprogrammet er klart.

– Det betyr at Sverige ikke kommer til å fortsette å ta imot sin del, så lenge andre land ikke gjør sitt. Det kommer jeg til å være veldig tydelig på, for nå er det alvor. Sverige kan ikke gjøre alt, sier Löfven til europaportalen.se.

Saken fortsetter under annonsen