LOs første nestleder, Tor-Arne Solbakken, mener regjeringens ønske om å kutte i bistanden for å håndtere flyktningkrisen hjemme er galskap.

Foto

NTB Scanpix / Erlend Aas

LO: – Galskap å kutte bistanden nå

Publisert: 11. november 2015 kl 09.15
Oppdatert: 11. november 2015 kl 09.57

Han beskriver regjeringens ønske om å kutte i bistanden for å håndtere flyktningkrisen her hjemme som galskap, ifølge LOs hjemmesider.

LOs ledelse, sekretariat og administrasjon er for tiden i Mosambik for å besøke et av LOs hovedsamarbeidsland gjennom mange år. LO skal studere utviklingen i landet og samtidig signere en ny samarbeidsavtale med mosambikisk LO - OTM.

– Det er mange som reiser spørsmål ved om bistand virker, men sannheten er nok at den norske og internasjonale bistanden til Mosambik har vært ganske marginal sammenliknet med landets egen evne til økonomisk vekst og utvikling. Men Norge og andre land kan bistå på de områdene der det behøves litt ekstra hjelp – først og fremst med kompetanse, men naturligvis også hjulpet av økonomiske bidrag. Ikke minst gjennom å styrke sivilsamfunnet – altså frivillige organisasjoner og interesseorganisasjoner – kan vi bidra til et sterkere demokrati i landet. Derfor er det forstemmende å se at regjeringen nå vil kutte i sivilsamfunnstøtten, sier Solbakken, som understreker at vi så langt ikke vet hvordan kuttene vil bli fordelt mellom ulike prosjekter rundt i verden.

 

Les mer: Grunnlaggende omlegging av norsk bistandspolitikk i løpet av tre uker

Saken fortsetter under annonsen