– Ledere er teknosinker

Publisert: 31. august 2015 kl 09.38
Oppdatert: 31. august 2015 kl 09.38

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det er Jan Kristian Karlsen, som forsker på moderne teknologi, som mener at mange organisasjoner er på villspor i bruken av IKT. Han beskriver ledere som utpregede etternølere i bruk av moderne it-verktøy og datasystemer.

Karlsen har skrevet boken «Tid til arbeid», der han har sett på fremtidens arbeidsdag og hvordan lederne kan gjøre dagene mer effektive. Ledere er både sinker i bruk av ny teknologi og på etterskudd med arbeidsoppgavene. I tillegg har de et lite effektivt arbeidsmønster, fremkommer det fra analyser utført av Karlsens selskap, Company Pulse.

– Det ene er ledernes manglende forståelse for at de går glipp av effektiviseringsgevinster, men lederne bestemmer også vilkårene for dataløsninger som understøtter effektive og fleksible arbeidsformer i virksomhetene, sier Karlsen til Dagens Næringsliv.

Karlsen tror vi vil se mer fjernarbeid i årene som kommer. Da stilles det krav til avstandsledelse. Han tror også nye arbeidsformer vil komme til å skape større skjevheter i form av et klasseskille, sier han til avisen.

Saken fortsetter under annonsen