Kutt de eviglange e-post-trådene!

Publisert: 22. oktober 2015 kl 09.46
Oppdatert: 11. januar 2017 kl 23.06

Du kjenner deg sikkert igjen. En e-post-samtale starter med noen enkle spørsmål og svar om et konkret emne, men så skjer det noe... Du selv, eller noen av de andre som står i til-listen, lurer på noe helt annet og sender avgårde også dette spørsmålet ved å trykke på svar-knappen. For det er tross alt det enkleste akkurat der og da.

Resultatet kan eviglange e-post tråder det er vanskelig å finne fram i. Rett og slett fordi innholdet ikke har noen ting med tittelen i emnefeltet å gjøre. Et annet irritasjonsmoment er når tråden utvikler seg til å handle om noe annet, mens alle mottakerne fremdeles står på til-listen. Dermed renner e-postene inn til ganske mange som ikke lenger har noen som helst interesse av det som foregår.

Skribenten Wayne Turmel gir i et innlegg hos Management Issues noen tips om hvordan du kan gå fram for å stoppe elendigheten. Dette er tre av dem:

  • Hvis emnet for e-posten ikke har noe med overskriften i det nåværende tittelfeltet å gjøre, oppretter du en ny e-post med et nytt tittelfelt.
  • Hvis relevant informasjon ligger mer enn to e-poster dypt i tråden, klipp ut og lim inn den relevante informasjonen i en ny e-post.
  • Hvis du setter en leder i kopifeltet for at han eller hun skal kunne følge med, forklar hva de bør se etter. Ikke forvent at de skal lese igjennom hele tråden for å finne ut av hva problemet er.

Hvis du, frivillig eller ufrivillig, er blitt en del av en langvarig og lite relevant e-post-tråd, lag deg ditt eget system. Lag deg en mappe med dokumenter/e-post hvor du limer inn og lagrer kun den informasjonen du finner relevant. Gi dokumentet et navn som du faktisk forstår også når det gått en uke eller to.

 

Saken fortsetter under annonsen