Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Operaen kan ta mer betalt for billettene.
Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturministeren vil gjøre det dyrere å se opera

Publisert: 15. desember 2015 kl 09.09
Oppdatert: 15. desember 2015 kl 09.09
– Her har vi et kjempepotensial for å styrke egeninntektene, sier Widvey til Klassekampen etter at et utvalg mandag la fram en rapport om den kunstneriske kvaliteten og ressursutnyttelsen ved Den Norske Opera & Ballett.

Operaen roses for den kunstneriske kvaliteten, men det står dårligere til med økonomien. Utvalget foreslår å øke billettprisene. Hadde prisene økt med 5 prosent den siste fireårsperioden, ville det gitt 16 millioner kroner mer i årlige inntekter.

Med en normalprisen for en billett til hovedscenen på rundt 600 kroner, blir operaen i Bjørvika allerede beskyldt for å være forbeholdt eliten.

– Jeg tror ikke det blir oppfattet som elitistisk om man øker prisene litt. De ulike kulturtilbudene må også sammenlignes med alt annet vi er villige til å bruke penger på, sier Widvey. Hun mener mange kulturinstitusjoner priser seg for lavt.

– Jeg ser at en del kulturinstitusjoner ikke vil øke prisene i takt med lønns- og prisveksten, trolig fordi de mener det ikke passer med deres image. Men jeg mener man gir et feil signal når man forteller at det ikke er verd å øke prisene på gode kulturtilbud samtidig som folk er villige til å bruke mange penger på så mye annet, sier kulturministeren. (©NTB)

 

Saken fortsetter under annonsen