Kineserne mindre interessert i å lære engelsk

Publisert: 2. november 2015 kl 09.28
Oppdatert: 2. november 2015 kl 09.28

Financial Times melder i dag at enkelte regioner i Kina har kuttet i engelskundervisningen.

I en internasjonal undersøkelse som avdekker hvor dyktige en befolkning er i engelsk, faller nå Kina ti plasser til 47. plass og ligger med det bak land som for eksempel Brasil, skriver avisen.

Samtidig har kinesiske myndigheter senket kravet i engelsk som kreves for å komme inn på høyere utdanning, den såkalte gaokao-testen.

"Kinesiske myndigheter stiller seg spørrende til hvor mye man trenger å vektlegge på engelskundervisning i det offentlige utdanningssystemet", heter det i en uttalelse fra EF Education First som står bak undersøkelsen som ble utført av 900 000 personer over nettet.

EF sier videre at Kina tidligere brukte store ressurser på å sørge for at kineserne lærte seg engelsk, men at det nå blir nedprioritert.

En grunn til endringen kan være at Kina nå ser seg selv som så innflytelsesrik på den internasjonale sfæren at utlendinger heller kan lære kinesisk.

En annen grunn til fallet kan være at interessen for engelsk er lavere blant kinesiske studenter. Ifølge Jennifer Feng i det ledende bemanningsbyrået 51job er det ikke lenger store lønnsforskjeller mellom de som har studert i utlandet og de som har studert tilsvarende fag hjemme.

Saken fortsetter under annonsen