Frps Mazyar Keshvari mener flyktningstrømmen utløst av asylavtalen.

Foto

NTB Scanpix / Erlend Aas

Keshvari: Flyktningstrømmen utløst av asylavtalen

Publisert: 14. oktober 2015 kl 09.36
Oppdatert: 14. oktober 2015 kl 09.36

– Etter debatten og spesielt Arbeiderpartiets landsmøte, som bare dreide seg om hvor mange Norge skulle ta imot, ble det gitt et inntrykk av at Norge har myknet opp – og da er det bare å komme. Det samme har vi sett skjer i Finland. Finland er et land som knapt nok har tatt imot asylsøkere og kvoteflyktninger i det hele tatt, men etter at presidenten sa at han blant annet ville åpne opp sitt hjem, så har det kommet 11.000 mennesker, sier Keshvari i en diskusjon med SV-leder Audun Lysbakken på NRK onsdag.

Audun Lysbakken mener Keshvaris utspill handler mer om indremedisin i Frp enn noe annet, og peker på at flyktningsituasjonen er mer alvorlig enn noen gang.

– Selvfølgelig har ikke dette noe med Syria-avtalen å gjøre. Det har noe med at Europa er i en ekstraordinær situasjon å gjøre, sier han og legger til at det ville være uansvarlig av Norge å legge ansvaret på flyktninghåndteringen over på våre naboland.

Keshvari sier Norge tar imot et uforholdsmessig stort antall flyktninger, noe Lysbakken mener er feil.

– Vi tok imot 4.900 flyktninger i september. Vi tar imot en mikroskopisk del av flyktningstrømmen. Det er jo ikke sånn at denne flyktningstrømmen er utløst av at huset til Finlands president kanskje er ledig i januar. Det er utløst av at vi har en sjeldent stor ansamling av humanitære kriser i verden, kontrer Lysbakken

Saken fortsetter under annonsen