Siv Jensen frykter større integreringsutfordringer som følge av dugnaden for å bosette flere flyktninger i Norge.

Foto

Terje Pedersen / NTB scanpix

Jensen frykter følgene av flyktningdugnad

Publisert: 11. september 2015 kl 08.59
Oppdatert: 11. september 2015 kl 08.59
– Ingen av de andre partiene vil snakke om dette. I stedet snakker de om en dugnad for flyktninger. En dugnad har en start og en slutt. Men det vi står overfor nå, har ikke noe sluttpunkt, sier Jensen til NTB.

– Vi styrer rett mot flere av de samme integreringsutfordringene som vi allerede har mer enn nok av i det norske samfunnet, tilføyer hun.

Berømmer engasjementet

På spørsmål om Norge bør ta imot flere, færre eller like mange flyktninger som Stortinget har vedtatt, svarer 48 prosent av norske velgere at vi bør ta imot flere, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for TV 2.

38,4 prosent mener Norge bør ta imot like mange, mens 13,4 prosent vil at det skal tas imot færre flyktninger. Jensen avviser overfor NTB at hun er i utakt med folkemeningen.

– Jeg deler fullt ut entusiasmen og vil berømme det frivillige engasjementet som vi ser. Det er sånn vi er. Alle har lyst til å hjelpe nå. Men vi må også diskutere hvordan vi hjelper flest på kortest mulig tid. Da mener vi det beste bidraget er å styrke innsatsen i nærområdene, sier hun.

– Blir dyrt

Frp-lederen viser at Norge i tillegg til kvoteflyktninger fra FN skal bosette et økende antall asylsøkere. Et anslag fra UDI viser at så mange som 16.000 asylsøkere vil komme til Norge i år. Det opprinnelige tallet var 10.000.

– Vi skal bosette, vi skal legge til rette for arbeid, utdanning og norskopplæring. Dette kommer til å bli dyrt. Dette kommer til å bli utfordrende. Vi må ikke late som om problemene ikke er der, sier Jensen.

– Dette handler ikke bare om hjelp i en akutt nødfase, men mangeårige konsekvenser. Mange av dem som har kommet til Norge i årene før, er fortsatt ikke godt nok integrert. En betydelig del av dem som kommer ut av introduksjonsprogrammet, er verken i arbeid eller i utdanning, sier hun. (©NTB)

 

Saken fortsetter under annonsen