Foto

Shutterstock.com

Idétørke?

Publisert: 9. februar 2015 kl 08.50
Oppdatert: 9. februar 2015 kl 08.50

En kreativ designer opplever at kreativiteten forsvinner. Han sier han tror det er som når forfattere får skrivesperre. Det er bare det at han ikke er forfatter, men en designer som er ansatt i et designfirma. Det forventes at han skal komme med nye ideer, men kreativiteten er erstattet av tomhet. Hva skal han gjøre?

Omtrent slik lyder hjertesukket til en designer som har skrevet inn til magasinet Fortune. Cassie Hughes, medgründer av Grow Marketing i San Fransisco - et selskap som blant annet har Google og PepsiCo som kunder, svarer i magasinet på spørsmålet.

Hughes mener at det beste man kan gjøre for å få slutt på idétørken er å endre rutiner. Den menneskelige natur er slik skrudd sammen at den trekkes mot forutsigbarhet, men vaner er kreativitetens fiende, mener Hughes. I tråd med denne tankegangen er det med andre ord lurt røske litt opp i saker og ting.

Hvordan? Hughes har følgende forslag til å endre på møter som er blitt rutine: Hvis du selv pleier å lede møtene, la en annen fra teamet ta føringen. Spør folk fra andre avdelinger om de vil være med. Eller hva med å først be om innspill fra den personen i møtet som vanligvis sier minst? Tenk over hva du pleier å gjøre, og forsøk å gjøre det motsatte.

Et annet tips for å fart på kreativiteten, er å gjøre noe fysisk. Noen av de beste ideene kan komme når man er i bevegelse. Det være seg i svømmebassenget, når man jogger i skogen eller bedriver Yoga på myke matter innendørs. Mens treningen aktiverer kroppen, får tankene mulighet til å vandre

Gabrey Means, den andre gründeren i Grow Marketing, viser til en tredje fremgangsmåte, som er å få andre mennesker til å snakke. Kolleger kan hjelpe, og det kan være virkningsfullt å sette sammen mennesker som vanligvis ikke jobber sammen i grupper. En annen variant er å hente inn eksperter utenfra fra helt ulike felt, som kan komme inn med helt nye perspektiver. 

Saken fortsetter under annonsen