Hva ville du svart Steve Jobs?

Publisert: 5. mars 2015 kl 10.49
Oppdatert: 5. mars 2015 kl 11.58

Den myteomspunne Apple-sjefen Steve Jobs gikk bort i 2011, men historiene om hans person og virke fortsetter å dukke opp. Nå har en av de profilerte og viktige utviklerne i selskapet delt noen av sine små historier, skriver Fortune.

Utvikleren Brett Bilbrey har skrevet om flere episoder med Jobs på nettstedet Quora. Han skriver blant annet at han husker første gang han møtte Jobs. Hvordan Jobs kom inn i rommet, så seg rundt og oppdaget Bilbrey, som var ny i teamet. Jobs kom imot ham og spurte, og sa - i ett og samme åndedrag: «Er du smart?» «Vet du hva du snakker om?» «Kommer jeg til å kaste bort tiden min på deg?»

Hva svarer man når en myteomspunnen toppsjef kommer inn i rommet og sier noe sånt? Bilbrey lette etter et svar, men han rakk aldri å svare. Hvorpå Jobs bare sa «godt» og konkluderte med at det var på tide å komme i gang med jobbingen. Bilbrey var godt fornøyd, og spurte etterpå seg selv hvordan dette møtet hadde ville blitt hvis han faktisk hadde forsøkt å svare.

Bilbrey presenterte i sin karriere nye ideer for Jobs mange ganger, og var imponert over hvor Jobs selv var. Ingen andre kunne så raskt fokusere på det som virkelig var viktig. 

 

Saken fortsetter under annonsen