Hellas' statsminister Alexis Tsipras på vei ut fra møtet med Angela Merkel og andre EU-topper i Brussel natt til fredag. 

Foto

Reuters/NTB-Scanpix.

Hellas skal legge fram reformliste

Publisert: 20. mars 2015 kl 09.57
Oppdatert: 20. mars 2015 kl 10.13

Det ble klart etter et møte mellom den greske statsministeren Alexis Tsipras, hans tyske kollega Angela Merkel og andre EU-topper natt til fredag. Samtalene fant sted i Brussel i etterkant av EU-toppmøtet der kvelden i forveien.

Meningen er at reformlisten skal overbevise Hellas' kreditorer om at landet oppfyller sine forpliktelser og kan få nye kriselån.

– Vi har fått prosessen tilbake på sporet igjen, sa en synlig trøtt Tsipras etter at samtalene var over.

Den greske økonomien har hold seg flytende på store kriselån fra EU og IMF siden 2010, men står i fare for å gå tom for penger i løpet av få uker dersom landet ikke får utbetalt flere midler.

Eurolandene er enige om å forlenge det greske låneprogrammet, men flere utbetalinger blir det trolig ikke før kreditorene mener grekerne innfrir vilkårene.

Hvis ikke partene kommer til enighet, risikerer det greske bankvesenet å kollapse – noe som kan føre til at Hellas blir nødt til å forlate eurosamarbeidet. Både Hellas og de andre eurolandene har gjentatte ganger forsikret at dette ikke er noe de ønsker.

Les Dagens perspektivs analyse av Alexis Tssipras' enorme lederutfordring her!

 

Saken fortsetter under annonsen