Greske lovgivere godkjenner kriseavtale med EU
Statsminister Alexis Tsipras sikret seg nok stemmer til å få avtalen godkjent fredag morgen, selv om avstemningen avslørte en stadig dypere splittelse i hans parti Syriza.
Det er venstresiden i Syriza som raser mot vilkårene regjeringen til Tsipras måtte akseptere for å få et nytt kriselån på 85 milliarder euro for å unngå statsbankerott.
Tsipras har uansett flertall for krisepakken med støtte fra den konservative opposisjonen, i tillegg til de fleste av Syrizas parlamentsmedlemmer.
Etter ni timer med komitédrøftinger og krangel om dagsorden kom ikke diskusjonen om selve kriseprogrammet i gang før kvart på fire fredag morgen, ifølge BBC.
Euromøte
Da hadde parlamentspresidenten Zoe Konstantopoulou, som er på Syrizas venstrefløy, avvist Tsipras' oppfordring om å få fortgang i drøftingene så de kunne bli ferdig før eurosonens finansministre etter planen møtes fredag ettermiddag.
Og da drøftingene om selve avtalen kom i gang, startet det med hissige utbrudd. Opposisjonen truet med ikke å støtte avtalen om finansminister Euklid Tsakalotos fortsatte å komme med det de kalte provoserende kommentarer.
Skatteøkninger
Venstrefløyen er særlig imot Tsipras' løfter om skatteøkninger og budsjettkutt i bytte mot det nye kriselånet fra EU, Det internasjonale pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken ESB.
Tidligere energiminister Panagiotis Lafazanis leder opprørsfløyen i Syriza og tok i forbindelse med debatten et første skritt mot et brudd med Syriza da han og elleve andre Syriza-medlemmer kunngjorde at kampen mot den nye avtalen nå starter over hele landet.