Hellas-samtaler avsluttet uten resultat

Publisert: 14. juni 2015 kl 17.49
Oppdatert: 14. juni 2015 kl 19.51

 

En gresk representant sa søndag at kreditorenes krav er «irrasjonelle».

Grekerne satt søndag i nye forhandlinger med utsendinger fra EU og IMF for å finne en løsning på landets gjeldskrise. Tiden er i ferd med å renne ut, og det er hyppige møter mellom partene.

Blir det ingen løsning, kan det ende med at Hellas må forlate eurosonen og på ny etablere egen valuta, noe mange frykter vil føre til økonomisk kaos og nedgangstider i Europa.

Hellas hardt pressede statsminister Alexis Tsipras advarte lørdag nasjonen og ba folket forberede seg på et «vanskelig kompromiss». Dagen etter ga han imidlertid uttrykk for optimisme.

Hellas må ut med nesten 1,6 milliarder euro i avdrag 30. juni. Samme dag utløper låneprogrammet hos EU og Det internasjonale pengefondet IMF, og uten noen enighet med kreditorene om flere midler risikerer grekerne å gå bankerott når regningene forfaller.

Den siste runden forhandlinger tok til lørdag. Blant dem som deltar er Tsipras nærmeste rådgivere og representanter for de tre institusjonene som har ansvaret for krisehjelpen til Hellas – EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og IMF, som regnes som en hard part i forhandlingene.

Saken fortsetter under annonsen