Googleplex, Google's største campus i Silicon Valley i California.

Foto

Wikipedia.

Google blir blodsuger

Publisert: 7. desember 2015 kl 10.47
Oppdatert: 7. desember 2015 kl 10.54

To versjoner er inkludert i den patentsøknaden de nå har inne hos amerikanske patentmyndigheter: en håndholdt enhet som du setter fingertuppen inn og en overdimensjonert smart watch. Begge arbeider etter samme prinsipp ved at det aktiveres en gass i en beholder hvor det er en mikropartikkel. Partikkelen går gjennom huden og en vakuumbeholder trekker ut en liten mengde blod. Dermed kan de ta ut blod uten å bruke skarpe gjenstander, som nåler.

Googles helseforetak Life Science ble formelt lansert oktober 2015 etter fusjoner med andre Google-selskaper. Selskapet skal ha fokus på biovitenskap. Blant de andre nyvinningen er en skje for folk med skjelvinger (tremor), sykdomspåvisning gjennom en nanopartikkel-plattform, et helsesporings armbånd og kontaktlinser som gjør at personer med diabetes kan kontrollere blodsukkernivået kontinuerlig.

Akademiske superstjerner

I løpet av kort har Google Life Sciense, som holder til i Googleplex - Googles berømte hovedkvarter i Mountain View, California, klart å lokke til seg flere akademiske superstjerner. En av dem er kardiolog Jessica Mega, som var inne i et lovende karriereløp ved Harvard Medical School. Nå blir hun leder av selskapets livsvitenskapavdeling.

-Det at jeg kan få arbeide sammen med mennesker med en sterk teknologibakgrunn – både hardware og software-ingeniører – gjør dette ekstra spennende for meg, sier hun til den amerikanske nettavisen nature.  

Hennes overgang til Google var begynnelsen på en lang rekke andre nyrekrutteringer av kjente forskere og vitenskapsfolk. En forsker ved Stanford University i California sier at forskere stadig vekk blir fristet av selskapene som venter på dem like ved campus. "De blir fortløpende rekruttert bort. Vi er i konkurranse med Google og andre tech-selskapene, og generelt kan de betale mye mer enn Stanford", sier han til avisen.

Men dette dreier seg ikke bare om penger. Ved siden av kanskje verdens beste tilgang på teknologiske ressurser er de kommersielle selskapene i Silicon Valley også kjent for å kunne tilby betydelig ressurser på alle andre områder også. 

Saken fortsetter under annonsen