– Flyktninger må integreres i arbeidsmarkedet

Publisert: 1. oktober 2015 kl 09.11
Oppdatert: 1. oktober 2015 kl 09.11

Det skriver LO på sine hjemmesider.

Fagforbundets leder, Mette Nord representerte den norske LO-delegasjonen. Hun påpekte at vi må åpne arbeidsmarkedet, slik at flyktningene kan få bruke sine evner og ressurser til å forsørge seg og sine familier og bli bidragsytere til økonomisk vekst og velferd. For å få til dette trengs målrettet innsats for å integrere flyktninger i arbeidsmarkedet. Disse løsningene må må landene finne i fellesskap, var budskapet.

– Vi kan hjelpe flere, men vi må ha fokus på hvordan flyktningene kan integreres i det norske arbeidsmarkedet og bidra til vekst og velferd, sa hun.

Ifølge Nord er det ikke holdbart at europeiske ledere krangler om hva vi bør gjøre med flyktningene. Siden europeiske land er blant verdens rikeste og tryggeste har de eet ansvar og en plikt til å hjelpe dem som kommer til oss.   

– Europeiske politikere diskuterer hvordan man skal fordele 160.000 flyktninger som har kommet til blant annet Ungarn, Hellas og Kroatia. Det holder ikke når ca. en million mennesker har Europa som mål. Uten klare og effektive vedtak fra EU vil kaoset fortsette, sa hun i sitt innlegg.

Saken fortsetter under annonsen