En kvinne tar penger ut fra en minibank ved Piraeus Bank i Aten. Banken har begynt å slette lån for mennesker som har så lav inntekt at de kvalifiserer til et nytt gjeldssaneringsprogram fra  regjeringen. Imens er statskassen i ferd med å gå tom.

Foto

Reuters/NTB-Scanpix. 

Euroklokka går for grekerne

Publisert: 24. april 2015 kl 10.24
Oppdatert: 24. april 2015 kl 10.25

et går for seint, er budskapet som gjentas til den greske regjeringen. De andre eurolandene kommer ikke til å betale ut flere krisemidler til Aten før de mener grekerne innfrir kravene deres til økonomisk reform.

– Fremskrittene er så langt ikke store nok til å nå en konklusjon på dette euromøtet, sa EUs eurokommissær Valdis Dombrovskis før de 19 landene i valutasamarbeidet møttes i Riga fredag.

Den greske statskassa er bunnskrapt, og grekerne trenger tilgang til nye midler om kort tid. Tidligere har utgangen av april vært satt som frist for når en enighet måtte foreligge, men dagene går nå fort for grekerne.

– Det er en jobb å gjøre før eurogruppen kan ta en avgjørelse, sier eurosjef Jeroen Dijsselbloem til pressen i Riga.

– De vet at tiden renner ut, sier han om grekerne og understreker at «april er ikke over ennå».

I dag møtes eurolandenes finansministre i Latvias hovedstad Riga til det mange håpet skulle bli et avgjørende møte om krisen i Hellas.

Men signalene fra Brussel tyder ifølge Aftenposten på at man ikke regner med å komme i havn med en avtale denne helgen heller. 
Samtidig er den greske statskassen i ferd med å tømmes.

Saken fortsetter under annonsen

Regjeringen har derfor krevd at alle kommuner skal overføre overskuddslikviditet til den greske sentralbanken for at den greske staten skal kunne utbetale lønn og pensjoner denne måneden, skriver Aftenposten.

Dette har utløst et opprør blant mange ordførere.

Hellas vil fortsatt være betalingsdyktig frem til juni, sier lederen av arbeidsgruppen i eurolandene som forbereder forhandlingene om nye pengeoverføringer til Athen.