Sir Alex har blitt ledelseskonsulent på sine gamle dager.

Foto

AFP PHOTO / PAUL ELLIS 

Et par ledertips fra Sir Alex

Publisert: 25. september 2015 kl 10.50
Oppdatert: 25. september 2015 kl 10.51

Financial Times har lest utdrag fra den nye boken og snakket med Ferguson. Her er noen tips om ledelse fra en av de største legendene i fotball noensinne. Caveat emptor, som man sier. Det er ikke sikkert alle vil passe like godt inn i organisasjonen din.

  • Sjefen skal tjene mest. Selv om Manchester United er mest kjent for sine mange og godt betalte stjernespillere, som David Beckham for eksempel, insisterte alltid Ferguson på at han skulle være aller best betalt. Det gjorde ham til alfa-hannen i flokken.
  • Premier lojalitet. En av tingene Ferguson angrer mest på var å ikke sette utpå den alltid lojale spilleren Bryan Robson i det som kunne blitt hans aller siste kamp og som også var FA-cup finalen det året. 
  • Vær konsistent. Alltid. Forskjellen på gode ledere og fantastiske ledere er ikke kunnskap eller evner, men at de fantastisk gode klarer å gjøre det riktige hver dag - år ut og år inn. Det gjorde Ferguson. Dagen etter han pensjonerte seg spiste han frokost med kona for første gang på 50 år!

 

Saken fortsetter under annonsen