Foto

ID 56145573 ©  | Dreamstime.com

Et par faresignaler å se opp for når du søker jobb

Publisert: 14. september 2015 kl 10.10
Oppdatert: 14. september 2015 kl 10.10

Liz Ryan, arbeidslivsskribent hos magasinet Forbes´, har i en artikkel skrevet om noen av de faresignalene hun mener jobbsøkere bør se opp for.

Ett av faresignalene er arbeidsgivere som ber om masse informasjon, for eksempel gjennom ulike skriftlige tester, uten å gi jobbsøkeren noe tilbake. Ifølge Ryan finnes det arbeidsgivere der ute som går så langt at de vil at jobbsøkere skal sende referansene sine, uten at de en gang har snakket med vedkommende. Hvis dette er starten, hvordan vil arbeidsgiveren da følge opp medarbeideren i fremtiden?

Et annet faresignal er når arbeidsgiver ikke vil svare på viktige spørsmål om stillingen. Ryan forteller i artikkelen historien om en jobbsøker som søkte en stilling som seniorarkitekt. Mannen ble kalt inn til flere intervjuer, og han snakket med flere ledere i prosessen. Han var fornøyd og optimistisk, men det pussige var at det ikke var tid til spørsmål fra jobbsøkeren i de første intervjuene. Han fikk beskjed om å sende spørsmålene over på e-post til HR-avdelingen, men det viste seg at han fikk svar på bare halvparten av de spørsmålene han hadde stilt.

Da kandidaten ble innkalt til nok et intervju, sa han at han ønsket å snakke med noen som kunne svare på spørsmålene hans før han kom tilbake til nok et intervju. Han viste til at han allerede hadde vært i selskapets lokaler to ganger uten å ha fått svar, og at han allerede hadde brukt mange timer på denne prosessen.

Ønsket ble ikke imøtekommet, og kandidaten ba HR-avdelingen om å stryke ham fra kandidatlisten. Heller ikke etter dette tok noen fra selskapet kontakt. For kandidaten ble dette en bekreftelse på at han hadde tatt et riktig valg. Dette var ikke et sted han ønsket å jobbe.

Hos Forbes kan du lese om flere av de faresignalene Liz Ryan advarer jobbsøkere mot.

 

Saken fortsetter under annonsen