Bevegelser

Publisert: 1. oktober 2015 kl 16.56
Oppdatert: 1. oktober 2015 kl 16.56

Ny personal-direktør

Gisle Norheim (52) ble i statsråd fredag utnevnt til ny personaldirektør i staten. Det melder regjeringen i en pressemelding.

Norheim kommer fra stillingen som avdelingssjef i Nordisk ministerråd i København. Mellom 1998 og 2012 hadde han flere ulike lederstillinger i Forsvarsdepartementet, blant annet ekspedisjonssjef og leder for avdelingen for personell og fellestjenester. Norheim er utdannet jurist og har arbeidsrett som spesialfag.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har ansvaret for den statlige arbeidsgiverpolitikken. Som statens personaldirektør vil Norheim lede avdelingen som arbeider med å utvikle den statlige personal- og arbeidsgiverpolitikken.

Han tiltrer i stillingen 1. desember.

 

Saken fortsetter under annonsen

Til Lindorff Group

Cathrine Klouman er ansatt som Executive Vice President i Lindorff Group. Hun får ansvar for en kombinert enhet for IT, digitalisering og Human Resources, melder Kampanje.

Klouman kommer fra MøllerGruppen og en stilling som Chief Information and Digital Officer. Hun har hatt ulike lederstillinger i Bank-Axept, Gjensidige NOR og DNB de siste 15 årene, som alle inkluderer endringsledelse, leder- og organisasjonsutvikling.

Hun tiltrer i stillingen 1. januar.

 

Fra Ap til Bama

Saken fortsetter under annonsen

Pia Gulbrandsen (35) slutter som kommunikasjons- og organisasjonssjef i Arbeiderpartiet til fordel for en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama Gruppen.

Gulbrandsen ble kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet i 2009, og fikk i 2013 også ansvaret for partiets organisasjonsavdeling.

– Bama er en viktig aktør som har mye kunnskap å formidle, og jeg inspireres av visjonen om å gjøre Norge ferskere og sunnere. BAMA har et stort samfunnsansvar og spennende tider i vente, sier Gulbrandsen i en pressemelding. (Kampanje.com)

 

Rykker opp

Jane Throndsen (45) får økt ansvar i VG. Fra 12. oktober får hun redaktøransvaret for VG+ og deskene i VG, i tillegg til å være redaktør for VGs lørdagsmagasin VG Helg.

Saken fortsetter under annonsen

Throndsen kom fra konkurrenten Dagbladet til VG høsten 2011, der hun hadde tilbrakt 18 år og var en prisbelønnet medieleder. I 2014 ble hun også kåret til Årets kvinnelige medieleder. (Journalisten.no)

 

Blir programleder

Petter Northug starter opp en tv-kanal som skal hete Northug TV, melder Kampanje. Kanalen skal være en nettbasert videoblogg og er et samarbeid mellom Northug og Globus Media, som også sto bak TV 2-dokusåpen «Sirkus Northug».

Northug skal være programleder for sitt eget talkshow på kanalen, og har allerede intervjuet blant andre Erna Solberg og Kjetil Rekdal.

– Det er mye man vil formidle. Og jeg tror vi har mange spennende tanker å dele med folket. Da tenker jeg ikke bare på langrennstips og teknikkvideoer, men vi ønsker også å komme med litt humor. Gi et innblikk i hvordan min hverdag er, forteller Northug til VG.

Saken fortsetter under annonsen

 

Skifter redaktørstillinger i Haugaland Media

Øystein Merkesvik er ansatt som ansvarlig redaktør for det nyetablerte mediehuset Haugaland Media, melder TV Haugaland. Haugaland Media står bak TV Haugaland, Karmøynytt og Haugalandnytt. Merkesvik kommer fra stillingen som redaktør i Karmøynytt. Han tiltrer stillingen umiddelbart.