Bevegelser

Publisert: 27. august 2015 kl 15.24
Oppdatert: 27. august 2015 kl 15.33

Ny sjef i Nissan

Jordi Vila-Onses ansatt som administrerende direktør i Nissan Nordic Europe, melder selskapet i en pressemelding. Vila-Onses kommer fra stilling som administrerende direktør for Nissan i Nederland, og har vært i konsernet siden 1989. Han erstatter Jacek Gorski, som har besluttet å forlate selskapet. Vila-Onses tiltrer umiddelbart.

Nissan Nordic Europe er merkets import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har rundt 180 ansatte, hovedkontoret er i Finland. (E24)

 

Ny HR-direktør

Kristoffer Solstad er utnevnt til ny HR-direktør for Rezidor Hotel Group i Norden, melder selskapet i en pressemelding. Han blir dermed ansvarlig for hotellselskapets HR-initiativ for flere tusen medarbeiderne i regionen, med særlig fokus på å videreutvikle selskapets treningsprogram for de ansatte og selskapets serviceprogram. 

Saken fortsetter under annonsen

Solstad ble ansatt i Rezidor Hotel Group i 2004 og har hatt flere lederstillinger i selskapet. Han har vært involvert i internasjonale og nasjonale HR-relaterte prosjekter og har blant annet vært delaktig i utviklingen av selskapets Performance Management Process. Han har også vært trener ved Rezidor Hotel Groups «Business School» og er Master Trainer for flere av selskapets treningsprogram.

Solstad blir del av Rezidor Hotel Group sin nordiske ledergruppe og vil ha base i Stockholm.

 

Tar over roret

Tidligere leder i Norboat, Erlend Prytz, tar over som administrerende direktør for Norske Maritime Eksportører (NME). NME representerer rundt 100 medlemsbedrifter innenfor den maritime utstyrsbransje.

– Vi er veldig glade for å ha fått Erlend Prytz som ny leder. Erlend har meget god internasjonal erfaring, noe som er svært verdifullt for våre medlemmer. Litt avhengig av fremdriften vil han begynne en gang mellom 1. september og 1. november, sier styreformann i NME, Roger Kristensen, i en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen

NMEs medlemmer omsetter for ca 60 milliarder kroner og har ca 20.000 ansatte, i hovedsak i Distrikts-Norge. Nærmere 90 prosent av salget er på eksport. NME arbeider både med nasjonale og internasjonale aktiviteter.

 

Holsether tiltrer som Yara CEO

Yara ansatte tidligere i år Svein Tore Holsether som ny konsernsjef i Yara International ASA. Holsether tiltre nå den 9. september 2015, og etterfølger fungerende konsernsjef Torgeir Kvidal. Kvildal vil på samme dato gå tilbake til sin tidligere stilling som konserndirektør for finans.

 
Saken fortsetter under annonsen

Direktør i Venuepoint

Christoffer Feilberg blir ny direktør i Venuepoint. Han avløser Kasper Schumacher, som har fått ny jobb. Feilberg er utdannet ingeniør og har nettopp fullført en MBA. Hans siste stilling var som administrerende direktør og medstifter av mediebyrået Blackwood Seven, og han har i mer enn 15 år arbeidet med digitale forretningsmodeller. Tidligere har han blant annet vært direktør for Jobzonen og Emediate i Danmark.

Venuepoint eies av Nordisk film, som er en del av Egmont. Venuepoint driver og eier Billettportalen i Norge, samt tilsvarende portaler i Danmark og Sverige.

– Venuepoint har en forretningsmodell som passer min kompetanse og mine ambisjoner veldig godt. De digitale satsingene og den kompetansen man har bygd opp i Nordisk Film er utrolig spennende,» sier Christoffer Feilberg i en pressemelding.

Direktørskiftet trer i kraft senest 1. oktober.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ny CFO i Entra ASA

Entra har ansatt Anders Olstad (47) som CFO. Han går inn i stillingen som Arve Regland besatte inntil han tidligere i år ble administrerende direktør i selskapet.

Anders Olstad har en MBA fra INSEAD og en bachelor fra Sjøkrigsskolen. Han arbeider i dag som konsulent og har tidligere blant annet vært CFO i Helly Hansen, Hurtigruten og Lindorff.

– Entra er et spennende og solid selskap som jeg lenge har fulgt med på. Jeg er veldig glad for denne muligheten og gleder meg til å ta fatt på jobben som CFO, sier Anders Olstad i en pressemelding.

Olstad vil tiltre sin nye stilling senest 15. oktober 2015.

 

Saken fortsetter under annonsen