Bevegelser

Publisert: 10. desember 2015 kl 14.54
Oppdatert: 10. desember 2015 kl 14.54

Fra Svalbardposten til Finnmarkseiendommen

Eirik Palm slutter som redaktør og daglig leder i Svalbardposten og går over til ny jobb som leder for informasjon og samfunnskontakt i Finnmarkseiendommen. Det melder Journalisten. Han tiltrer i mars.

Palm har erfaring som ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad og fra NRK.

Landets første professor i skatteøkonomi

Annette Alstadsæter blir landets første professor i skatteøkonomi. Fra neste høst av skal hun undervise i grunnleggende bedriftsøkonomi ved NMBU Handelshøyskolen.

Alstadsæter har doktorgrad fra NHH og startet etter det som forsker i Statistisk Sentralbyrå. De siste årene har hun vært førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen

– Det er med stolthet og glede jeg starter i stillingen som professor i skatteøkonomi. Jeg ser frem til å bli kjent med mine nye kollegaer og være en del av Handelshøyskolens dynamiske miljø, sier Alstadsæter til E24.

Redaksjonssjef

Tone Strøm-Gundersen (44) er ansatt som ny redaksjonssjef i Aftenposten, melder Journalisten. Hun erstatter Peter Markovski, som går til NHO som seniorrådgiver. Strøm-Gundersen har lang erfaring som nyhetsreporter i Aftenposten og har også jobbet som nyhetsleder, og sist som avdelingsleder.

Får fortsette som Rosenborgs PR-rådgiver

Nils Heldal, som har håndert Rosenborgs PR- og mediearbeid i sju år, har fått samarbeidet forlenget, det skriver Kampanje. Heldal har vært mediesjef i Rosenborg, og har senere styrt gjennom selskapet Heldalcon og nå som daglig leder i byrået Bennett reklamebyrå. 

Saken fortsetter under annonsen

Bennett reklamebyrå ble stiftet i 1897 og er Norges eldste reklamebyrå. Selskapet har 23 ansatte og har kunder over hele landet.

Ny finansdirektør

Heikki Ilkka, leder av Group Finance and Business Control i Nordea, er utnevnt til ny Group Chief Financial Officer. Endringen trer i kraft 1. januar 2016. Heikki blir også medlem av konsernledelsen og vil rapportere til konsernsjef Casper von Koskull, opplyses det i en melding onsdag.

Heikki Ilkka (45) kom til Nordea i april 2015 som leder av Group Finance etter en lang karriere i Ernst & Young.

Danmarks landslagstrener

Saken fortsetter under annonsen

Åge Hareide er enig med Danmarks Fotballforbund om en toårskontrakt med mulighet for ytterligere to års forlengelse. Han kommer fra en fra en trenerstilling for den svenske fotballklubben Malmö.