Tone Rudberg, klubbleder for journalistene i Aller-konsernet, bekrefter at planen om å innføre karakterer for alle ble lagt bort.

 

Karakterer på ansatte: Aller-konsernet ombestemte seg

Publisert: 12. november 2015 kl 15.12
Oppdatert: 29. desember 2017 kl 13.00

Jeg kan bekrefte at den planen ble lagt bort og at det ikke ble noe av det, sier Tone Rudberg, klubbleder for journalistene i Aller-konsernet.

Grunnen skal være at det ble så mye støy rundt karaktersettingen som selskapet tok i bruk i 2012. Aller Media fikk mye kritikk da de tok i bruk karaktersetting da de kuttet staben i konsernets publikasjoner. Alle ansatte ble gitt karakter på en skala fra en til ni for en rekke ulike kriterier. De som fikk de dårligste karakterene, måtte rydde kontorene og slutte.

Lagt dødt

Selskapet ville deretter innføre karakterer som et fast årlig element i personalbehandlingen. Dermed ville norske journalister for første gang ha blitt utsatt for rating.

Harald Klungtveit, avtroppende klubbleder for journalistene i Dagbladet, sier at de ga klar beskjed om hva de mente om planene.

– I forbindelse med Allers oppkjøp av Dagbladet hørte jeg snakk om innføring av såkalte KPI-er på medarbeidernivå i konsernet, men ballen ble lagt død for vår del, sier Klungtveit.

Misbruk

Saken fortsetter under annonsen

KPI står for «key performance indicator» og betyr nøkkelindikatorer for prestasjoner eller resultater - som regel satt opp som klart definerte mål og en tilhørende vurderingsskala.

– Jeg ga klar beskjed til den administrative ledelsen om hvordan reaksjonene ville bli i Dagbladets redaksjonsklubb, og fikk forsikringer om at det ikke var planer om å innføre dette anti-produktive tullballet hos oss. Alle forstår at karakterkort eller kalkulator-evalueringer av journalister i nedgangstider ville blitt misbrukt til å sparke folk ved neste korsvei, sier Klungland.