5 grunner til at spillteknologi kan fungere i arbeidslivet
For å ha sagt det først som sist. Dette handler ikke om ledere og ansatte som sitter og spiller de tradisjonelle dataspillene på kontoret. Det handler om å overføre teknikker fra dataspill, deriblant Angry Birds og Candy Crush, til arbeidslivet. Det fastslår IMD-professor Shlomo Ben-Hur og konsulent Nik Kinley i et innlegg på nettsidene til handelshøyskolen IMD.
Ett eksempel på bruk av spillteknikker i arbeidslivet, er opplæringsprogrammer. Her kan det være lagt inn poengsystemer og muligheter til å oppnå nivåer og ulike typer "medlemskap" etter hvor dyktig man blir. Slik man kjenner det fra spillenes verden.
Spillteknikk kan trigge ulike sider av motivasjonen, hevder Shlomo Ben-Hur og Nik Kinley. Folk vil eksempelvis kunne følge sin egen fremgang i programmene og underveis se betydningen av det de gjør; det gir en form for kontroll. I artikkelen trekkes det frem fem grunner til at teknikker fra spillenes verden kan være gode verktøy i ledelse:
- Du kan måle fremgang
- Du kan markere/belønne måloppnåelse.
Det må ikke være penger. Ros og offentlig anerkjennelse er også kraftfulle verktøy - Du kan bygge inn utfordringer og konkurranseelementer
- Du kan skape sosiale bånd
For eksempel ved å bygge inn kommunikasjonskanaler der folk kan hjelpe hverandre og samarbeidsprosjekter som løses gjennom sosiale nettverk. - Du kan bruke historiefortelling
Dataspill starter gjerne med historie som forteller hvorfor de skal spille spillet, om det handler om å redde fugler, eller noe helt annet. På arbeidsplassen handler historien om å fortelle hvorfor det du skal lære er viktig for helheten.