Det har kommet dobbelt så mange byråkrater under den blåblå regjeringen.

Foto

NTB Scanpix / Terje Pedersen

3464 nye byråkrater

Publisert: 19. mars 2015 kl 11.04
Oppdatert: 19. mars 2015 kl 11.05

Det skriver TV2. Til kanalen sier Jensen nå at vi må ha noen byråkrater. Hun får støtte av partifelle Gjermund Hagesæter, som påpeker at vi må ha et byråkrati med statsansatte for å kunne administrere.

Vi ble lovet et redusert byråkrati og effektivisering. I stedet viser tallene TV2 presenterer at byråkratiet vokser dobbelt så raskt som under den rødgrønne regjeringen.

I løpet av Siv Jensens første år som finansminister har Norge fått 3464 nye ansatte i den kategorien Frp kalte for byråkrater. Det tilsvarer mer enn ni byråkrater hver eneste dag. Tallene er hentet fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Finansminister Jensen påpeker at regjeringen har mye ugjort.

– Som sagt, regjeringen har mye ugjort. Det er derfor regjeringen fra i år gjennomfører en avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform, som stiller krav til alle statlige etater skal slankes, sier hun til kanalen.

Hun tar selvkritikk på at avbyråkratiseringen har gått sakte.

– Er regjeringen i mål? Nei! Kan vi gjøre mer? Definitivt! Kommer vi til å gjøre det? Ja!

Saken fortsetter under annonsen

Unøyaktig Frp-telling

Gjermund Hagesæter presiserer at måten Frp talte byråkrater på, før stortingsvalget, var unøyaktig.

– Vi ser nå at det er en unøyaktig måte å regne dette på. Vi er nødt til å se om vi kan forbedre den måten, sier Hagesæter.

Det viktigste skal ikke lenger være å telle byråkrater, men heller se på hva slags byråkrater vi har og hva de gjør. Derfor har regjeringen satt i gang med digitalisering av offentlige tjenester, forenkling av lovverket og veldig mange grep for å få mer tjenester for hver krone, og mindre byråkrati.

Alle tallene på byråkratveksten kan lastes ned her.